Preview: Španělsko - Itálie

Vicente del Bosque (© marca.es)

Třetí hrací den bude na Euru patřit skupině C, ve které je i Španělsko, jehož pouť turnajem začne utkáním s Itálii.

Tedy soupeřem, proti kterému začala zlatá éra španělské kopané. Před čtyřmi lety magické ruce Ikera Casillase a pevné nervy jeho spoluhráčů znamenaly postup ve čtvrtfinálovém penaltovém rozstřelu, La Roja následně mistrovství Evropy 2008 i mistrovství světa 2010 dotáhla až k nejcennější medaili.

Del Bosqueho svěřenci jsou největším favoritem letošního Eura, přestože ho absolvují bez zraněných opor Carlese Puyola a Davida Villy. Právě absentující El Guaje nutí trenéra hledat nové vyřešení ofenzivní hádanky. Fernando Torres, Álvaro Negredo a Fernando Llorente jsou třemi adepty na jediný post.

Podle zpráv posledních dnů se zdá, že před Negredem získal výhodu El Niño, jenž by měl začít první utkání jako devítka základní sestavy. Další posty příliš otazníků nenabízejí, každý Španěl dokáže odrecitovat jména Casillas, Arbeloa, Sergio Ramos, Piqué, Jordi Alba, Busquets, Xabi Alonso, Xavi, Silva a Iniesta v přesném pořadí.

Největším problémem Itálie je korupční aféra, která se dotkla i složení týmu na Euro, nekvětší zbraň pak znamená Andrea Pirlo, jehož kvality dělají vrásky Del Bosquemu. Pokud Španělsko dokáže vymazat mozek modrých ze hry, má napůl vyhráno. Pozor ale také na Cassana či zlobivého chlapce Balotelliho.

Utkání začíná v Gdaňsku v 18 hodin, rozhodčím bude Viktor Kassai z Maďarska.

Pravděpodobné sestavy:

Španělsko: Casillas; Arbeloa, Sergio Ramos, Piqué, Jordi Alba; Busquets, Xabi Alonso, Xavi; Silva, Iniesta a Torres.

Itálie: Buffon; Maggio, Chiellini, Bonucci, Balzaretti; Motta, De Rossi, Pirlo, Marchisio; Cassano a Balotelli.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace