Preview: Španělsko - Itálie

Pozvedne Španělsko trofej? (© as.com)

Fotbalová Evropa dnes pozná nového vládce. V Kyjevě se odehraje finále Eura 2012 mezi Španělskem a Itálií.

Historie je od toho, aby se přepisovala. A La Roja má možnost stát se nesmrtelnou. Pokud se jí podaří zvítězit, dokáže to, co ještě žádný reprezentační tým nedokázal, a sice triumfovat na třetí velké akci v řadě. Po zlaté cestě mistrovstvím Evropy 2008 a mistrovstvím světa 2010 to může být krásná třešnička na dortu.

Maximální motivace je však i na straně Itálie, která na kontinentálním mistrovství triumfovala naposledy před 44 lety. "Pokud sníte, musíte mít ty největší sny. A tohle je teprve začátek našeho snu. Ještě nemáme co slavit. Soustředíme se na zápas, který bude vůbec tím nejdůležitějším," říká Cesare Prandelli.

V podobném duchu mluví také Vicente del Bosque: "Je to nejdůležitější utkání, protože hrajeme o to, aby několikaletá práce nepřišla vniveč. Je to padesát na padesát. Nemá cenu ohlížet se na minulost, rozhoduje se teď a tady. A my věříme, že máme na to, abych znovu pozvedli pohár nad hlavu. Uděláme pro to vše."

Zatímco výkonnost posledních let favorizuje Španělsko, v lepším světle se na letošním turnaji prezentuje Itálie. To platilo i pro vzájemný duel ve skupině, který skončil remízou 1-1. A Squadra Azzura se navíc může opřít i o fakt, že s La Rojou ještě nikdy na velké akci v základní hrací době neprohrála.

Vicente del Bosque podle všeho dá důvěru jedenáctce s Cescem v roli falešné devítky, překvapivým oživením základní sestavy by mohlo být zařazení Pedra na úkor Davida Silvy. Iker Casillas se může stát prvním reprezentačním fotbalistou, jenž dosáhne na sto výher.

Itálie bude v zakončení spoléhat na hvězdu semifinále proti Německu Maria Balotelliho, jemuž by měl připravovat šance úžasně hrající Andrea Pirlo.

V Kyjevě se začne ve 20:45, rozhodčím bude Pedro Proença z Portugalska.

Pravděpodobné sestavy:

Španělsko: Casillas; Arbeloa, Sergio Ramos, Piqué, Jordi Alba; Xabi Alonso, Busquets, Xavi; Silva, Iniesta a Fàbregas. 

Itálie: Buffon; Balzaretti, Barzagli, Bonucci, Chiellini; Marchisio, Pirlo, De Rossi, Montolivo; Balotelli a Cassano.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace