Preview: Španělsko - Skotsko

Španělský trénink na Rico Pérez (© as.com)

Španělsko dnes uzavírá úspěšný kvalifikační cyklus o postup na mistrovství Evropy 2012. V Alicante přivítá Skotsko.

Zatímco La Roja si již zajistila účast na šampionátu, Skotsko hraje o vše v podobě protlačení se do baráže. Ostrované mají lepší výchozí pozici než jejich konkurenti z Česka, ale těžšího soupeře.

Naději Skotům dávají změny v sestavě, které Vicente del Bosque vzhledem k náročnému programu chystá. Většina španělských náhradníků by v jiných týmech hrála prim, nesehranost však může dobře šlapající stroj ovlivnit.

Mezi třemi tyčemi by měl nastoupit Víctor Valdés, jenž dostane přednost před Reinou. Casillase čeká odpočinek. Jordi Alba by mohl debutovat na pozici levého beka. Zranění Albiola znamená barcelonskou stoperskou dvojici Piqué a Puyol nebo stažení Busquetse či Javi Martíneze, madridský souboj vzniká na pravém kraji defenzivní čtyřky. Sergio Ramos a Arbeloa představují dvě možnosti.

V záloze čeká šance na Santi Cazorlu, v útoku se nezdá pravděpodobná účast Fernanda Torrese, větší šance má David Villa, případně Pedro.

Skotsko v prvním vzájemném utkání Del Bosqueho partě pořádně zatopilo, na Rico Pérez by ovšem měli domácí splnit roli favorita. Přát si to budou i Češi, protože by jim v takovém případě stačilo v Litvě bodovat, aby se prodrali do baráže.

Zápas začíná ve 20:45, rozhodčím bude Švéd Stefan Johannesson.

Pravděpodobné sestavy:

Španělsko: Víctor Valdés; Sergio Ramos, Puyol, Javi Martínez, Jordi Alba; Busquets, Xavi, Cazorla; Villa, Silva a Llorente.

Skotsko: McGregor; Hutton, Caldwell, Berra, Bardsley; Adam, Fletcher, Bannan, Naismith, Goodwillie a Mackail-Smith.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace