Preview: Valencia - Schalke

Gólová radost Adurize a Joaquína (© marca.es)

Liga mistrů vstupuje do své vyřazovací části, osmifinále otevře zápas mezi Valencií a Schalke.

Pro Netopýry byl los poměrně příznivý, Schalke nepatří mezi papírově nejsilnější celky, na které mohli narazit. V lize jsou svěřenci Felixe Magatha až na desáté pozici, zatímco mužstvo Unaie Emeryho se hřeje na třetím místě, které zaručuje přímý postup do příštího ročníku milionářské soutěže.

Zajímavostí zápasu je Raúl González. Slavná sedmička se vrací na španělskou půdu, na trávník Mestally vyběhně poprvé v jiném než madridském dresu: "Po osmi měsících se vracím do Španělska, je to zvláštní. Lidé mě přijali skvěle, těším se. Bude to vyrovnaný dvojzápas, který rozhodnou detaily. Valencia bude hrát ve vysokém tempu, my se pokusíme z brejku vstřelit gól, který by nám dal výhodnější postavení do odvety."

Raúl ale není jediným nebezpečím Schalke. Nesmíme zapomínat na útočného záložníka Jurada, Farfána nebo nizozemského útočníka Huntelaara.

Unai Emery může po dlouhé době počítat s brankářskou jedničkou Césarem Sánchezem, i přes návrat veterána po zranění by měl dostat přednost dobře chytající Guaita. Albelda je mimo hru a Stankevičius nemůže za Valencii hrát v pohárové Evropě.

Výkop je na Mestalle v tradičním čase 20:45, rozhodčím bude Rus Aleksei Nikolaev.

Pravděpodobné sestavy:

Valencia: Guaita; Miguel, David Navarro, Ricardo Costa, Mathieu; Maduro, Banega, Joaquín, Pablo Hernández; Soldado a Aduriz.

Schalke: Neuer; Uchida, Metzelder, Howedes, Schmitz; Matip, Kluge, Farfán, Jurado; Huntelaar a Raúl.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace