Preview: Viktoria Plzeň - Barcelona

Carles Puyol by se měl vrátit do sestavy (© marca.es)

Pražský Eden se oblékne do gala, Viktoria Plzeň zde v dalším zápase Ligy mistrů hostí obhájce titulu Barcelonu.

Role jasného favorita patří Katalánců, kteří mají ve skupině H sedm bodů z devíti možných, naposledy zdolali na Nou Campu právě Plzeň díky povedenému vstupu do zápasu 2-0. Na kontě českého mistra je jediný bod, Viktoria se tak soustředí už pouze na boj o třetí místo, s nímž je spojen přesun do Evropské ligy.

Jubilejní dvoustý zápas v roli kouče prvního týmu Barcelony čeká na Pepa Guardiolu. Úspěšný lodivod povolal všechny nezraněné hvězdy, do české metropole odcestoval i Chilan Alexis Sánchez, přestože ještě nedostal od lékařů zelenou k návratu na trávník. Neočekává se proto, že by nastoupil. Nejistá je účast mozku záložní řady Xaviho.

Chybět nebude Lionel Messi, jenž dal o víkendu tři góly do sítě Mallorcy. Víctor Valdés naproti tomu neinkasoval v soutěžních zápasech už 787 minut. K rekordu Miguela Reiny mu zbývá už pouze 37 minut. 

Plzeň se chce pokusit o překvapení odvážnějším výkonem, než jakým se prezentovala ve Španělsku, kde ani jednou nevystřelila. Kapitán Pavel Horváth i přes nelichotivou statistiku neztratil dobrý humor a v Edenu chce "vyhrát los, rozehrát a hned vystřelit na branku".

Utkání má výkop ve 20:45. Aby se hrálo v duchu pravidel, na to bude dohlížet Rakušan Robert Schöfgenhofer.

Pravděpodobné sestavy:

Viktoria Plzeň: Pavlík; Rajtoral, Čišovský, Bystroň, Limberský; Horváth, Jiráček, Petržela, Kolář, Pilař a Bakoš.

Barcelona: Víctor Valdés; Dani Alves, Puyol, Piqué, Abidal; Busquets, Thiago, Fàbregas; Iniesta, Villa a Messi.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace