Při nástupu do vězení nám dali čtyři kondomy a vazelínu, vzpomíná Rosell

Sandro Rosell (© elmundodeportivo.es)

Bývalý prezident Barcelony Sandro Rosell promluvil v rozhovoru pro El Mundo Deportivo o dvou letech strávených ve vazební věznici.

"Pamatuji si, že nám při nástupu do vězení dali čtyři kondomy a vazelínu. Začal jsem mít trochu obavy..." vzpomíná 56letý Rosell, jenž byl 643 dnů ve vazbě kvůli podezření z finančních podvodů v hodnotě 20 milionů eur. "Myslím, že jsem teď silnější. Ve vězení buď vnitřne zemřete nebo vás to posílí."

"Nejhorší byl každý den, kdy přišel obhájce se zprávou, že žádost o podmínečné propuštění byla zamítnuta. Pokaždé s odůvodněním, že bych mohl utéct. Třináctkrát. Podržela mě má žena Marta, která byla velmi, velmi silná, rodiče, sourozenci a kamarádi."

Rosell byl propuštěnna začátku roku 2019 a je vyšetřován na svobodě. V Barceloně se na příští rok chystají prezidentské volby, Rosell potvrdil, že se znovu o funkci, kterou vykonával mezi roky 2010 a 2014, ucházet nebude: "Slíbil jsem matce, že dokud bude naživu, kandidovat nebudu. Věřím, že se dožije 150 let. Navíc je potřeba obrátit list a nezastávat neustále jednu funkci."

"Kdybych nebyl prezidentem Barcelony, nikdy bych do vězení nešel. O tom nemám nejmenší pochyby. Ani by mě nikdo nevyšetřoval, nešpehoval a nebyl bych kvůli financním tak agresivně perzekvován, jak tomu stále je. Od chvíle, co jsem se stal prezidentem Barcelony, mě daňový úřad kontroloval 72krát. Předtím - ani jednou. Náhoda?" ptá se ironicky Rosell.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace