Případ Valverde odložen, soud neshledal Baenovu výpověď průkaznou

carasycaretas.com

Výpověď Alexe Baeny, hráče Villarrealu, vykazuje závažné nesrovnalosti se záběry z kamer v průběhu a po utkání na Santiago Bernabeu. Soudní dvůr v Madridu proto zamítl jeho stížnost na Valverdeho kvůli údajnému napadení na parkovišti po ligovém utkání. Soudce dodal, že skutečnosti uváděné skutečnosti nelze prokázat a proto ani není možnost uložit Valverdemu disciplinární trest ve výši až dvanácti zápasů, který mu dříve hrozil.

Alex Baena, levé křídlo španělského ligového klubu Villarreal, se ve své výpovědi událostí, které se odehrály po ligovém utkání na Realu, dopustil závažných nesrovnalostí. Poukazoval například na to, že v průběhu incidentu stál vedle Valverdeho také Alvaro Orionola, ale kamerové záznamy ukazují, že tomu tak nebylo.

Ani další popis událostí se neshoduje s dodanými videozáznamy, které Real Madrid předal policejnímu vyšetřovateli. Baena při vyšetřování uvedl, že se Valverde před policií k napadení doznal, což nebyla pravda. Údajný úder popřel i citovaný Odriozola, jež prohlásil, že mezi oběma hráči došlo pouze ke slovní potyčce.

Vyšetřující soudce sportovní justice, Juan Antonio Ladaberea, přesto navrhl soutěžnímu výboru, aby Valverde dostal zákaz činnosti na pět zápasů a poukazuje přitom na to, že Real Madrid mohl některé záběry z kamerových záznamů vynechat. S tvrzením klub nesouhlasí a označuje to za mimořádně závažné prohlášení napadající čest klubu.

Více informací o Realu Madrid najdete na BilyBalet.cz

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace