Přišel čas na nový cyklus, vysvětlil Cristiano Ronaldo v rozlučkovém dopise

Cristiano Ronaldo (© marca.es)

Cristiano Ronaldo zveřejnil dopis, kterým se loučí s fanoušky Realu Madrid a vysvětluje v něm, proč se rozhodl pro přestup do Juventusu. My vám přinášíme jeho kompletní přepis.

Tyto roky v Realu Madrid a ve městě Madrid byly zřejmě těmi nejšťastnějšími v mém životě.

Cítím obrovský vděk klubu, fanouškům a městu. Mohu všem jen poděkovat za přízeň, které se mi dostalo.

Myslím však, že přišel čas, abych začal v životě novou etapu, a proto jsem klub požádal, aby souhlasil s mým přestupem. Cítím to tak a prosím všechny, zejména naše příznivce, aby mě pochopili.

Bylo to naprosto nádherných 9 let, jedinečných. Byla to pro mě vzrušující, ale i tvrdá doba, protože Real Madrid má ty nejvyšší nároky. Velmi dobře ovšem vím, že nikdy nezapomenu, jak jsem si v Realu Madrid užíval fotbal jedinečným způsobem.

Měl jsem úžasné spoluhráče na hřišti i v šatně, cítil jsem vášeň neskutečných fanoušků. Společně jsme dosáhli na tři výhry v Lize mistrů v řadě a čtyři za pět let. Společně s nimi, v individuální rovině, mám potěšení ze čtyř získaných Zlatých míčů a tří Zlatých kopaček. To vše během etapy v tomto úžasném a prvotřídním klubu.

Real Madrid si získal mé srdce i rodiny, a proto chci nyní více než kdy jindy říci děkuji: děkuji klubu, prezidentovi, vedení, spoluhráčům, všem trenérům, lékařům, masérům a skvělým pracovníkům, kteří dbají na každý detail, aby vše fungovalo.

Ještě jednou nekonečné díky fanouškům a španělskému fotbalu. Během těchto vzrušujících devíti let jsem stál proti skvělým hráčům, respekt a uznání patří všem z nich.

Hodně jsem přemýšlel a vím, že přišel čas na nový cyklus. Odcházím, ale tento dres, znak a Santiago Bernabéu budu cítit vždy jako něco mého, ať jsem kdekoliv.

Děkuji všem a samozřejmě, jak jsem řekl při prvním setkání na našem stadionu před 9 lety: Hala Madrid!

Oficiální vyjádření samozřejmě vydal i Real Madrid, který "vyhověl přání a žádosti hráče Cristiana Ronalda, aby byl prodán do Juventusu". "Real Madrid děkuje hráči, který ukázal, že je nejlepším na světě a je podepsán pod jedno z nejzářivějších období v historii našeho klubu. Cristiano Ronaldo byl v uplynulých devíti letech příkladem práce, odhodlání, zodpovědnosti a talentu. Pro Real Madrid bude Cristiano Ronaldo navždy jedním z velkých symbolů a jedinečným vzorem pro příští generace. Real Madrid vždy bude tvým domovem," stojí v textu, který Bílý balet zveřejnil na své webové stránce.

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace