Proti Athleticu v plné zbroji

Negredo a Kanoute (© elpais.com)

S dnešním tréninkem má kouč Sevilly Marcelino García Toral šest dní na to, aby svůj ansámbl co nejsvědomitěji připravil na nedělní důležitý duel proti Athleticu Bilbao. Týmu z Andaluzie přišla reprezentační přestávka poměrně vhod, neboť pro náročný souboj s baskickými Lvy již může počítat s kompletní střeleckou mašinérií. Mužstvo se včera odpoledne vrátilo do tvrdé práce po víkendovém nicnedělání a dobrou zprávou byla účast jak Kanouteho, tak i Negreda, kteří ukončili období rekonvalescence a naplno se zapojili do tréninkového procesu. Marcelinovi jsou tak, společně s dalším exmarodem Perottim, plně k dispozici asturijskému kouči.

Celý dlouhý týden, který zbývá do nedělního podvečera, určí v jaké formě se oba dva budou před úvodním hvizdem nacházet. Doktoři je uschopnili a teď již bude záležet jen na Marcelinovi jestli je postaví hned od začátku, nebo je do sestavy zapracuje až v průběhu utkání. Samotný kouč si zbožně přeje, aby oba nastoupili v základu. Mužstvo postrádalo střelce, klasického hrota, zakončovatele a nyní může mít Marcelino k dispozici hned dva. Teď už je jen otázkou jestli Negredo s Kanoutem budou dostatečně připraveni na tak náročný duel. 

Teoreticky lehčí úlohu by měl mít Kanoute, neboť mimo hru nebyl ani čtrnáct dní, od duelu s Granadou, který se hrál 30. října, kdy si poranil přitahovač stehenního svalu. Negredo naproti tomu absentoval mnohem delší dobu a musel se protrápit dvakrát obnoveným svalovým zraněním, které utrpěl na tréninku 28.září. Druhého října nastoupil do utkání s Atléticem a zdravotní problém si obnovil poprvé. Podruhé  to bylo znovu na tréninku poté, co se objevil v utkání proti Racingu Santander 26.října. V každém případě byli tentokrát kluboví lékaři obzvláště opatrní a propustku z marodky udělili v pátek až po důkladných kontrolách, které vyloučily jakýkoliv neduh, byť by byl sebemenší. 

Negredo, Kanoute a Perotti se tak společně v jedné nominaci objeví po měsíční pauze. Teď už bude záležet na Marcelinovi, jestli po čtyřech zápasech bez výhry bude mít tolik odvahy vytáhnout do boje s tím nejlepším co má k dispozici. Jinak Marcelino má ve svá útočná esa plnou důvěru. V domácích zápasech na ně spolehál pokaždé, když byly k dispozici. Je přesvědčen, že s nimi na hřišti by neutekly body v zápasech s Racingem a Granadou. Jeho absolutní víra v rozestavení 4-4-2 a prvotní představa byla vždy postavit Kanouteho s Negredem společně, alespoň na domácí zápasy. Další věcí je, jestli podrží Manu del Morala, jenž se prozatím prostřílel se čtyřmi góly do pozice nejlepšího kanonýra, přestože není středním útočníkem. To, co jisté je, že Perotti se vrátí na levou stranu záložní řady, kde Trochowski ani Armenteros nijak zvlášť nepřesvědčili. 


Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace