Půjčoval kola, řídil kamion. Teď Enric Gallego ve 32 letech debutoval v La Lize

Enric Gallego (© as.com)

Fotbal píše zajímavé příběhy a jeden z nich patří Enricu Gallegovi, jenž v dresu Huescy debutoval ve včerejším utkání proti Atléticu v La Lize.

Vytáhlému útočníkovi je dvaatřicet let, je tedy ve věku, kdy už řada hráčů myslí na konec kariéry. Ta jeho mezi španělskou elitou teprve začíná.

Až do svých sedmadvaceti mixoval Gallego fotbal s dalším povoláním. Pracoval v půjčovně kol, kde se věnoval zejména mytí těchto dopravních prostředků a jejich převoz tam, kde byly potřeba. Později instaloval klimatizace a vyzkoušel si i řízení kamionu. Na letišti v Barceloně nabral náklad, který následně rozvážel po celém Katalánsku, někdy až do Francie. "Občas jsem musel v kamionu přespat, ale byla to práce," říká.

Vloni se stal nejlepším střelcem třetí ligy, letos mu patřilo prvenství v Segundě, čehož si všimla Huesca, která ho podepsala, aby oživil její naděje na záchranu. Fotbal Gallega konečně odměnil za roky dřiny na trávníku i mimo něj. Gallego zůstává skromný. Na otázku, kdy si uvědomil, že je profesionálním fotbalistou, odpověděl: "Často mám pocit, že jsem si to vlastně ještě neuvědomil. Žiji ze dne na den."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace