Putování kapitánské pásky

Páska kapitána FC Barcelona (© google.com)

Běžela 59.minuta utkání na San Mamés mezi domácím Athleticem a Barcelonou. Xavi je střídán, na trávník se chystá naskočit Messi. Během cesty k postranní čáře si kapitán Barcy sundává pásku a podává ji Piquému, který ji předává Valdésovi. Jenže gólman culés reaguje: „Ne, dej ji Leovi. Dej ji Leovi, mě škrtí!“, huláká. V tu chvíli dá rozhodčí pokyn k znovuzahájení hry a Piquému zůstává páska v ruce. Strčí si ji za gumu u trenýrek. O minutku později, po útoku Barcelony, kdy se domácí branklář Gorka Iraizoz vydá pro míč aby ho vrátil do hry, předává Piqué pásku Thiagovi. „Dej ji Leovi“, instruuje brazilského hračičku. Záložník hledá pohledem Messiho a následně hlasitě vyžaduje Leovu pozornost. Když už se Argentinec konečně koukne, hodí mu kousek látky, jímž se označuje kapitán. Messi, již s páskou na ruce, vyrovnává a na své paži ji nosí až do 78.minuty, kdy Tito Vilanova pouští do hry Andrese Iniestu. Messi bedlivě sleduje chystané střídání, podá pásku Alexisovi, jenž je „obětován“ právě za Andrése a při opuštění hrací plochy předává „štafetový kolík“ hráči s číslem osm na dresu, jenž dokapitánuje zápas až do jeho konce.

Během zpáteční cesty se informační média všemožně snažila získat oficiální vyjádření, proč si Valdés nenechal pásku, ovšem žádné nepřišlo. To bylo pochopitelně něco pro fanoušky na sociálních sítích, kteří okamžitě začali spekulovat proč? Zhruba o půlnoci přicházejí z kabiny první náznaky vysvětlení, které hovoří o Valdésově osobitosti – brankář pověrčivý, posedlý mániemi a někteří si určitě vzpomenou i na den, kdy odmítl milionovou nabídku firmy vyrábějící rukavice proto, že se v jejich výrobcích necítil pohodlně. Spoluhráči ho včera bránili: „potřebuje chytat pohodlně, vždycky nám to říkal“, vypráví. V klubu se k tomu oficiálně nikdo nevyjádřil, neboť jde o drobnost, ale zároveň se hovoří o tom, že jsou pásky několika velikostí.

Po skončení tréninku v barcelonském sportovním centru již Valdés tuší, že ho některá média očerňují z toho, že údajně zostudil „kapitánství“ protože si odmítl nasadit pásku. Takže gólman byl donucen podat nějaké vysvětlení ke svému rozhodnutí. Na facebooku je jako doma a tak k vyjádření své pravdy použil právě toto místo. „Předání kapitánské pásky Messimu během včerejšího zápasu nebylo kvůli ničemu jinému, než kvůli problému s velikostí. Když jsem si ji nemohl pohodlně přizpůsobit na svoji ruku, rozhodl jsem se ji předat během zápasu“.  Valdés, jenž v lednu učinil rozhodnutí nadále nepokračovat po skončení kontraktu v červnu 2014 v Barce, je sledován jako pod lupou a velmi dobře si to uvědomuje. Ovšem mluví za něj jeho výkony, spoluhráči a trenérský tým, jak to předvedl v pátek Tito Vilanova. „Jinému bych se snažil vysvětlit to dobré a to špatné co představuje hrát za Barcelonu. U něj nemůžu, ví to líp než já. Ale později si s ním promluvím, abych věděl, co zamýšlí". Realizační tým s Valdésem počítá i do příští sezóny. Jenže dojem je takový, že kritizovat Víctora Valdése je vždy jednodušší, než ho pochopit.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace