Racing se po deseti letech loučí s Primerou

Racing sestupuje (© marca.es)

Tři kola před koncem sezóny už Primera División zná prvního sestupujícího. Po prohře na Anoetě se jím stal Racing.

Kantábrijci se s nejvyšší soutěží loučí po deseti letech. Sestup je vždy tvrdou ranou, pro Racing o to větší, že příští rok oslaví sté výročí od založení klubu. V Segundě...

Sesun o soutěž níže je však logickým vyústěním nejen sportovních výkonů na hřišti, ale také sporů a tahanic ve vedení. Majitel Ali Syed nedokázal naplnit naděje fanoušků a zanechal po sobě spoušť, kvůli které musel vládu nad klubem převzít insolvenční správce.

Racing trápí slaboučký útok, nikdo letos nedal méně branek. Nefunguje ani obrana, která patří mezi nejprostupnější v soutěži. Posledním důkazem zmaru jsou neustále změny na trenérském postu. Héctor Cúper, Juanjo González a Álvaro Cervera. Nikdo z nich nedokázal Racing navést na správnou kolej.

Nejlepší výsledky měl Juanjo González s bilancí se třemi výhrami a šesti remízami ve dvanácti zápasech. Nejslabší pak jeho nástupce Álvaro Cervera, který ani jednou z deseti pokusů nedovedl mužstvo k vítězství a získal pouhé dva body z třiceti možných.

Kantábrijci opouští elitu po deseti sezónách, které byly nejúspěšnější v klubové historii. Dvě účasti v semifinále Královského poháru, jsou toho důkazem. Stejně tak konečné šesté místo v sezóně 2007/2008, které Racingu zajistilo první pozvánku do Evropy.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace