Radost z fotbalu, nebo zesměšňování soupeře?

Pep Guardiola a José Ramón Sandoval (© marca.es)

Víkendové kolo Primera División přinesla dva okamžiky, které někteří považují za dobré pobavení, druzí však za provokaci a snahu o zesměšnění soupeře.

První z nich měl na svědomí Cristiano Ronaldo v utkání proti Seville. Portugalská hvězda za stavu 3-0 pro Real Madrid při zpracování míče udělala tři "nožičky" a poté přihrála. Zatímco zaplněný Bernabéu za míčovou ekvilibristiku s chutí zatleska, trenér Andalusanů Míchel už tak nadšený nebyl.

"Mně se ten moment nelíbil. Jsem ze staré školy a za stavu 3-0 považuju podobné věci za zbytečné. Cristiano je úžasný hráč, hvězda ligy, ale podobné kousky se mi při tomto skóre nelíbí. Pokud se to jemu zdá v pořádku, respektuji to. Ale mně se to nelíbí, ať to udělá za stavu 0-0 nebo 0-1," uvedl Míchel po zápase.

Podívejte se na "nožičky" Cristiana Ronalda proti Seville:

Druhý kontroverzní moment přišel ve Vallecas, kde Barcelona rozdrtila Rayo 7-0. Pátou branku oslavili Brazilci Thiago a Dani Alves tanečkem, který byl trnem v oku kouči Madriďanů José Ramónu Sandovalovi: "Nechápu, proč Thiago a Dani Alves netancovali, když Torres skóroval na Nou Campu. Na vašem vlastním stadionu se vám vysmívají do obličeje, když se pak něco stane, tak se to dá za vinu fanouškům."

Oba hráči Barcelony se prostřednictvím sociálních sítí za oslavu omluvili, nespokojený byl i Pep Guardiola: "Fanouškům Raya se omlouváme. Bylo to něco, co není hráčům Barcelony vlastní. Už se to nebude opakovat."

Podívejte se na taneček Thiaga a Dani Alvese:

Na čí straně je pravda? Patří i podobné momenty do fotbalu jako součásti zábavy? Nebo je jediným účelem provokovat soupeře?

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace