Rakitič za Trochowskiho? Není to tak jasné

Ivan Rakitič (©google.com)

Příznivci Sevilly to mají na různých intenetových fórech, v útulných hospůdkách a já nevím kde ještě, úplně jasné. Vyloučeného Trochowskiho nahradí o víkendu v sestavě Chorvat Rakitič. Nicméně realita tak úplně jasná není a trenér Sevilly Marcelino nad klíčovým místem v sestavě hloubá dlouho do noci ve snaze najít pro důležitý souboj s Atléticem Madrid ideálního zástupce, jenž by nahradil letní posilu z Německa, která bude muset kvůli trestu sledovat zápas jen z tribuny.

Marcelinovi to dalo pořádnou fušku proměnit skupinu fotbalistů, které na počátku angažmá dostal k dispozici, na fungující tým. Nicméně upozornil na to, že Sevilla má ještě pupeny jisté nevyrovnanosti a ne pokaždé jeho soubor zakoncertuje tak libozvučně jako minulou sobotu proti Valencii. I z toho důvodu chce zvolit správnou variantu pro střed pole. Ivan Rakitič by samozřejmě podle svého fotbalového zařazení měl Piotra Trochowskiho přirozeně nahradit. Jenže jeho fyzická kondice po zranění ještě není na optimální úrovni a ani v těch několika málo minutách, kdy se v letošní ligové sezóně na zelený trávník dostal, to nebyl ten fotbalista, kterého Sevilla potřebuje. Není třeba chodit pro příklad nijak daleko. V již zmíněném souboji proti Valencii například jeho napadání ani zdaleka nedosahovalo úrovně, jakou by si Marcelino představoval a to musíme brát v úvahu i to, že nastoupil do zápasu po vyloučení Trochowskiho naprosto čerstvý. Trenér Sevilly zcela jistě nepřehlédl, že Rakitičův nedokonalý presink ve středu pole umožnil Banegovi poslat kolmou přihrávku do blízkosti branky Varase, z čehož nakonec vyplynul penaltový zákrok na Adurize a kdyby Ever netrefil tyč, mohlo to průběh zápasu značně ovlivnit. 

Fanouškům neuniklo, že Rakitič díky zranění, jehož léčení trvalo déle, než se původně předpokládalo, neabsolvoval letní přípravu a na hřišti to bylo vidět. Trenérský tým si je velmi dobře vědom Rakitičových předností, zejména pro útočnou činnost, předvídavost a vidění hry, útoky ze druhé linie, jeho skvělou ránu z trestných kopů. Nicméně chce být v tomto směru hodně opatrný, aby všechny tyto přednosti nenarušily vyrovnannost týmu v přechodu z útoku do obrany a při statickém bránění. Samotný Marcelino upozornil, že Rakitič „ještě není na úrovni, na jaké bychom chtěli” a byť je pravdou, že tuto větu pronesl již před pár dny, zápas na Mestalle to bohužel pro Andaluzany potvrdil.

A jaké má Marcelino varianty? Není jich mnoho, ale přemýšlí nad všemi. Nejvíce ho asi přitahuje ta v níž figuruje Campaña, neboť je to hráč, jenž má rád míč u svých nohou, jenže mu je teprve osmnáct let a nezaručuje presink, jaký předvádí Trochowski. Další možností je kupříkladu posílit střed pole Faziem, ovšem v tu chvíli zase Sevilla ztratí určitou dávku nebezpečnosti směrem k brance Atlética. Hodně složitý hlavolam.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace