Real Madrid dostal v Dortmundu za vyučenou a La Décima se mu vzdálila

Útočník Borussie Lewandowski - hrdina večera (© marca.es)

Německo slaví. Jeho zástupci zvládli i druhý duel se španělskými soupeři v semifinále Ligy mistrů. Zatímco Barcelona včera prohrála na hřišti Bayernu Mnichov 0-4, Real Madrid dnes utrpěl debakl 1-4 v Dortmundu.

José Mourinho nasadil oznámenou sestavu, v níž však nebyl Ángel di María, jehož start byl kvůli narození dcery nejistý. Místo něj dostal příležitost Modrić. Domácí jedenáctka byla očekávaná.

V sedmé minutě přišla první šance. Aktivnější Borussia zahrozila individuální akcí Reuse, Diego López však předvedl skvělý zákrok. O chvíli později se už zaplněný stadion rozvášnil, když se po centru Götzeho prosadil Lewandowski. Real Madrid se poprvé osmělil ve 24. minutě, Weindenfeller zasáhl spolehlivě proti ráně Cristiana Ronalda z přímého kopu.

Poté se hra uklidnila a bojovalo se zejména o střed pole. Když už se zdálo, že se do poločasu skóre měnit nebude, udeřil Real Madrid. Domácí se dožadovali pokutového kopu po zákroku Varana na Reuse, avšak rozhodčí rozpažil. O několik vteřin později předvedl kiks Hummels, Higuaín vyřešil únik přihrávkou na Cristiana Ronalda, jenž trefil prázdnou branku.

Pět minut po změně stran získala Borussia ztracené vedení. Nepovedená střela jednoho ze spoluhráčů se změnila v ideální pas na Lewandowského, který sám před Diegem Lópezem nezaváhal. Ve formě hrající forvard Dortmundu završil hattrick o dalších pět minut později, když k němu propadl balón a Lewandowski ho tvrdou střelou uklidil pod břevno. Další chvíle patřila skvostné akci Gündoğana, jehož střelu vytáhl výtečným zákrokem Diego López na rohový kop.

V 66. minutě povalil Xabi Alonso Reuse, nařízený pokutový kop proměnil s přehledem hrdina večera Lewandowski. Borussia vysoký náskok uhájila až do závěrečného hvizdu a udělala velký krok směrem do Wembley.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace