Real Madrid opět otevírá debatu o Benzemově budoucnosti

Karim Benzema v pohárovém utkání proti Barceloně | iconsport.photo

Francouzský reprezentační útočník má za sebou neúspěšné utkání s Barcelonou a je daleko své formy z loňské sezóny. Přestože stále patří k nejsilnějším hráčům Realu Madrid, klub začíná vážně uvažovat o tom, zda se může na služby francouzského útočníka spoléhat i v příští sezóně. Najít za něj náhradu ale není vůbec jednoduché.

Real Madrid nastupoval do čtvrtečního El Clasica se spíše pozitivním pocitem. Pooháněn povedeným utkáním v Liverpoolu, který byl zmírněn špatným výkonem v madridském derby, ale zároveň povzbuzen četnými absencemi soupeře (Lewandowski, Pedri, Dembele, Christensen). Dobrý výsledek ze španělského poháru by Real přiblížil účasti v jeho finále, nic ale nemohlo být vzdálenější pravdě: Ancelottiho tým sice držel míč na svých kopačkách, ale ani jednou nedokázal vystřelit na branku souepře, což se mu již dlouho nestalo.

Jedná se o vůbec první zápas sezóny, ve kterém se Madrid střelecky neprosadil. Průměr 6,5 střely na utkání je působivý, o to více je zarážející, že na domácím hřišti Real takto propadl. Viníkem je celý tým, ale pozornost se stáčí zejména na Karima Benzemu, jehož čísla jsou stále dobrá, ale daleko od toho, co předváděl v minulé sezóně.

Francouzský útočník vstoupil do sezóny ve věku 34 a půl roku, a trenér tak měl zvážit jeho nasazování do hry, jenže čísla z předchozího ročníku zkreslovala realitu. Hráč, který byl schopen nastřílet 44 branek ve 46 utkáních nevypadal jako někdo, kdo by potřeboval odpočívat. A tak si Real Madrid nechal pláchnout Erlinga Haalanda a po neúspěchu při námluvách Kyliana Mbappého zůstal s jediným schopným hrotovým hráčem ve hře.

Černý scénář se začíná pomalu naplňovat: Benzema letos pro zdravotní potíže vynechal již dvanáct zápasů a nedaří se mu najít svou bývalou formu. Kvůli nedostatku herní kontinuity nebo pravděpodobně také proto, že roky ubíhají každému a v určitém okamžiky se musely začít projevovat i u držitele Zlatého míče.

Tak či onak, Real Madrid se snaží situaci vyřešit. Do A týmu proto Carlo Ancelotti povolal již Alvara Rodrigueze z béčka a klub dále vyhodnocuje, zda bude tato dvojice stačit pro velkou porci utkání nebo je potřeba jít na trh. Sezóna 2024/25 bude pro Real Madrid klíčová, z Palmeiras přijde Endrick, který má potenciál proniknout ihned do A týmu a současně se Bílý balet bude pokoušet podepsal jednoho z dvojice Haaland-Mbappé. Co ale bude Madrid dělat v sezóně 2023/24? Angažuje přechodného hráče s budoucností, kterým by mohl být například Dušan Vlahovič z Juventusu nebo si ponechá stávající sestavu s Benzemou i v příštím roce?

Více informací o Realu Madrid najdete na BilyBalet.cz

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace