Real Madrid představil Lopeteguiho. Je to nejšťastnější den v životě, řekl trenér

Julen Lopetegui (© marca.es)

Real Madrid dnes večer oficiálně uvedl do funkce trenéra Julena Lopeteguiho, nový lodivod Bílého baletu poskytl médiím rozhovor, v němž shrnul rušné dění v posledních dnech.

V úterý Real Madrid potvrdil, že právě Lopetegui bude nástupcem Zinédina Zidana, jenž před dvěma týdny na post rezignoval. Jenže Španělská fotbalový svaz neměl o probíhajících jednáních ani ponětí, což jeho prezident Luis Rubiales označil za nepřípustné a ve středu s okamžitou platností reprezentačního kouče odvolal. Den před startem mistrovství světa.

"Děkuji vám. Věřím, že udržím emoce na uzdě, i když to v dnešní den bude těžké. Řeknu, co chci. Jako první bych chtěl poděkovat prezidentovi Realu Madrid za důvěru, kterou přijímám se ctí a sílou. Vím, že přicházím do klubu, kde jsou nejvyšší nároky. Uděláme vše pro to, abychom vyrovnali historii nebo ji ještě vylepšili. Již se cítím jako člen rodiny," uvedl Lopetegui, který vedl Španělsko ve 20 zápasech s bilancí 16 výher a 4 remíz. "Včerejšek pro mě byl nejhorším dnem od smrti matky," viditelně dojatý pokračoval. "Ale dnes je nejšťastný den v mém životě. Stále přeji Španělsku úspěch a vítězství na mistrovství světa, budu mu fandit."

"Byl bych rád, kdyby Rubiales řešil vše jinak. Podle mě je loajální říkat pravdu. Když jsme měli co říci, on se to dozvěděl jako první. Dohoda se musela uzavřít rychle, ne během mistrovství světa. Nechtěl jsem nic skrývat," dodal 51letý Bask, který na Bernabéu podepsal smlouvu na tři roky.

Prezident Madriďanů Florentino Pérez řekl: "Rubialesova reakce byla absurdní. Nebyl žádný důvod, aby se Lopetegui neposadil v zítřejším utkání (proti Portugalsku) na lavičku. Zahodily se dva roky dobré práce. Jsme rádi, že se nám podařilo získat trenéra, který klub dobře zná a je naprostým profesionálem."

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace