Real Madrid rázně nakročil do semifinále Ligy mistrů

Adebayor se pod výhru podepsal dvěma góly (© as.com)

Fotbalisté Realu Madrid rozdrtili v prvním čtvrtfinálovém utkání Tottenham 4-0 a mají nakročeno do semifinále Ligy mistrů.

Zatímco Bílý balet si napravil víkendovou prohrou se Sportingem Gijón pošramocenou reputaci, Tottenham na Santiago Bernabéu zklamal, nebyl zdaleka tím týmem, který si v letošní sezóně získal velké uznání.

Důvodů, proč Angličané nemohli pomýšlet na jiný výsledek, bylo hodně. Třeba rychlý gól Adebayora po rohovém kopu už ve čtvrté minutě. Nebo vyloučení Petera Crouche po dvou nepochopitelných skluzech u soupeřova vápna. Blancos našli v muži, který pro ně měl být největší hrozbou, nečekaného spojence, jenž nechtěně zajistil, že se hra udávala prakticky pouze jedním směrem.

Tottenham byl nejblíže gólu když Bale našel dlouhým autem Van der Vaarta, ale Nizozemcovi překazil možnost k zakončení Carvalho. První poločas nabídl pouze zmíněný gól Adebayora, Real Madrid přistoupil k početní výhodě až příliš profesorsky.

Druhý poločas už byl ve znamení branek, které si zaplněný Bernabéu tolik přál a potřeboval. Adebayor další hlavičkou po centru Marcela nedal Gomesovi šanci. Svou troškou do mlýna přispěl nádhernou křížnou ranou Di María. To už v době, kdy Tottenham působil rezignovaným dojmem.

Angličané pouze odpočítávali minuty do konce, dlouhá hra v oslabení si vyžádala svou daň. Poslední špetku soli do bolestí Spurs zasadil Cristiano Ronaldo volejem po centru Kaká, při kterém neměl ani Gomes čisté svědomí. Bílý balet nakročil vysokou výhrou 4-0 do semifinále. Pokud svěřenci José Mourinha neselžou v odvetě a Barcelona zvládne v ukrajinském dobrodružství roli favorita, uvidí v něm Liga mistrů očekávaný duel španělských gigantů.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace