Real Madrid v dortmundském pekle padl

Borussia Dortmund slaví tři body (© marca.es)

Real Madrid ztratil první body v letošním ročníku Ligy mistrů, v Dortmundu prohrál s Borussií 1-2.

Bílý balet tak potvrdil, že se mu na německé půdě nedaří, neboť zde dokázal vyhrát jediný zápas. Dnešní porážka znamená, že svěřenci José Mourinha spadli v tabulce skupiny na druhé místo právě za Borussi, která má na kontě o bod více.

Real Madrid tentokrát nespasil ani gól Cristiana Ronalda. Domácí dokázali dokonale využít chyb Pepeho před první a Ikera Casillase před druhou brankou. Problém Blancos mohl zvětšit Manchester City, v Amsterdamu však padl s Ajaxem, což celku z hlavního města Španělska hraje do karet.

Na branky se muselo čekat do závěrečné fáze prvního poločasu, kdy nepřesný pas Pepeho znamenal rychlý kontr domácích a bezchybné zakončení Lewandowského. Vzápětí poslal krásný pas na Cristiana Ronalda, jenž přehodil nepřesvědčivě vyběhnuvšího Weidenfellera.

Borussia působila ve druhém dějství ambicióznějším dojmem, což potvrdila i gólově. Casillas nedůrazně vyboxoval centr Götzeho a Schmelzer uklidil balón přesně k tyči. Zoufalý závěrečný nápor hostů připomínal křeč, ke skutečnému ohrožení Weidenfellera proto nedošlo. Real Madrid prohrál v dortmundském pekle 1-2.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace