Real Madrid využil chyby na Transfermarktu, Kuba podepsal zdarma

Takefusa Kubo (© marca.es)

Deník Marca přinesl informaci, podle které nestál Takefusa Kubo Real Madrid 2 miliony eur, jak uváděla média . Mladý Japonec přišel na Bernabéu zdarma.

A to díky chybě na portálu Transfermarkt, který uváděl, že Kubo je v FC Tokyo smluvně vázán do 31. ledna 2020. Barcelona a PSG proto čekaly, až hráči začne běžet poslední půlrok kontraktu, aby ním mohly zahájit jednání.

Ve skutečnosti se ale 18letý talent podle Marcy stal volným hráčem už k 1. červnu letošního roku, což zástupci Realu Madrid věděli a naplno toho využili. Kuba získal Bílý balet zdarma, podepsal s ním smlouvu na 6 let s platem 1,2 milionu eur za sezónu a příslibem budoucnosti v prvním týmu.

Porážku na přestupovém poli těžko vstřebává zejména Barcelona, protože Kubo působil v její akademii mezi roky 2011 a 2015. "Byl jedním z nejlepších hráčů v naší mládeži a tím vůbec nejlepším za poslední roky. Profilem odpovídal požadavkům prvního týmu. Jeho hra měla barcelonskou DNA, byl jedním z našich. Je to neomluvitelná chyba," uvedl jeden z koučů, jenž Kuba v La Masii vedl.

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace