Real Madrid zavřel kohoutky. Utrácí nejméně z evropských velkoklubů

Gareth Bale (© marca.es)

V posledních přestupových obdobích vydaly evropské kluby za transfery rekordní cifry. Přestupové horečky se překvapivě nezúčastňuje Real Madrid.

Královský klub z hlavního města Španělska vždy platil za toho, kdo posouvá hranici nejdražších přestupů. V minulých letech se to však změnilo a v letošní sezóně, tedy v letním a zimním přestupovém období, dokonce Bílý balet utratil nejméně ze všech velkoklubů kontinentu.

V sezóně 2017/2018 zatím Real Madrid vydal za přestupy jen 42,5 miliony eur, a to za Thea Hernándeze a Dani Ceballose. Vloni byl prozměnu jedinou novou tváří Álvaro Morata, jehož Blancos koupili zpět z Juventusu Turín. 

To vše kontrastuje s chováním dalších elitních klubů Evropy na přestupovém trhu. Vždyť Barcelona v letošní sezóně utratila již 312,5 milionu eur, Manchester City 249,3 či PSG 238. Za poslední čtyři roky pak Real Madrid vyplatil za posily 278 milionů eur, zatímco City 760 milionů eur, Manchester United 695 a Barcelona 530.

Poslední drahou akvizicí Madriďanů byl Gareth Bale, jenž na Bernabéu zamířil v roce 2013 z Tottenhamu za 91 milionů eur. Od té doby již Real Madrid nekouká po největších hvězdách, více se zaměřil na ekonomicky výhodnější sázku na mladé fotbalisty. Jde o nový dlouhodobý trend, nebo i Florentino Pérez podlehne nákupní horečce, která neustále šroubuje ceny fotbalistů do nepoznaných výšin?

Kolik utratily evropské velkokluby v letošní sezóně za posily (v milionech eur):

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace