Real Sociedad pořádně narostl

Real Sociedad po dalším vítězství (© sportyou.es)

Po deseti letech Real Sociedad znovu začíná snít o tom, že by si mohl zahrát Ligu mistrů. Klub z Donostie sviští druhou ligovou polovinou rychlostí blesku a dokonce se může honosit tím, že je v "jarní" části úplně nejlepší. Jeho poslední triumf se konal včera ve Vallecas, kde další štiku letošního ročníku Primera División, Rayo Vallecano, zdolal v poměru 0:2 díky dvěma gólům Agirretxeho v první čtvrthodině.

Neobvyklá série pozitivních výsledků vyhoupla mančaft až na čtvrtou pozici, přitom po desátém kole byli txuri-urdin jediné místo nad sestupovou propastí s koučem, nad jehož pokračováním v týmu se stahovaly pořádně černé mraky. Během svého druhého roku ve službě tak Philippe Montanier snad konečně zaplašil veškeré pochybovačné hlasy na jeho adresu, které se od jeho příchodu snažily "Francouzského Guardiolu" vinit coby dezorientovaného kouče, pomalého při čtení zápasů a uskutečňování střídání.
 
Gólová produkce Realu Sociedad ve druhé půlce šampionátu je skutečně skvostná. Ve dvanácti duelech nasázel protivníkům plných devětadvacet branek, což je o jednu víc, než během celé první poloviny. Do role lídra útočného šiku se svými góly prostřílel Mexičan Carlos Vela. Ve své druhé sezóně na Anoetě skóroval tento čtyřiadvacetiletý miláček fanoušků třináctkrát, k tomu přidal osm nahrávek a to o jeho vlivu na útočné fungování týmu hovoří za vše. Skvěle mu s devíti góly sekunduje Agirretxe a Griezmann s osmi. Hodně je znát také posun Xabiho Prieta od krajní čáry doprostředka (sedm gólů), díky čemuž může udílet správné tempo útočným akcím.

Byť je Montanierovi hodně vyčítáno opomíjení a řídké nasazování mladé perly zdejší cantery Rubéna Parda, sestavení mladého a ambiciózního kádru je dalším klíčovým bodem současného úspěchu. Očekávaná exploze Illarramendiho a Iñiga Martíneze je toho jasným důkazem. Výborné výkony podávají i služebně starší fotbalisti, třeba De la Bella, nebo Carlos Martínez. Zkrátka to, že Real bojuje o příčky zaručující start v Champions League, rozhodně není náhoda. Pořád ještě zbývá sedm zápasů a víme, že to bude složité, ale když budeme pokračovat se stejnou mentalitou, je to možné", zasní se kouč Montanier, jenž se zdráhá mluvit o svém dalším působení u týmu. Na to prozatím není čas ani prostor. Teď se mu alespoň podařilo, aby ustaly spekulace nad jeho vyhazovem.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace