Rekord Toshackova Realu Madrid v ohrožení

Kdo pomůže svému týmu k rekordu? (© marca.es)

Real Madrid vedený Johnem Toshackem stanovil v ročníku 1989/1990 rekord v počtu vstřelených branek za sezónu La Ligy. Ten je letos v ohrožení.

Bílý balet s velšským koučem na lavičce poznal v 38 zápasech gólovou radost celkem 107krát, což se dosud nikomu nepodařilo překonat. Letošní Barcelona a zejména Real Madrid však Toshackova čísla překonávají.

Přepsání historické cifry bylo na spadnutí v sezóně 2008/2009, kdy Barcelona v prvním roce pod Guardiolovou dosáhla na 105 branek. V následujících dvou letech byl střelecky silnější Real Madrid, a to pokaždé se 102 přesnými zásahy na kontě.

Letos mají Blancos ještě drtivější ofenzivu, v 16 utkáních zaznamenali 56 branek, což dává průměr 3,5 gólu na zápas. Pokud by svěřenci José Mourinha tempo udrželi, sezónu by uzavřeli s těžko uvěřitelnými 133 brankami. Toshackův tým měl v rekordním roce průměr 2,8 gólu na utkání.

Zapomínat se ovšem nesmí ani na Barcelonu, která v probíhajícím ročníku La Ligy dává v průměru 3,1 branky na zápas, takže rovněž překonává Toshackova čísla. Odolá přes dvacet let starý zápis, nebo konecně dojde k jeho vylepšení? Postará se o to Real Madrid, nebo Barcelona? A kolik gólů je jeden či druhý tým schopen v jediné sezóně nastřílet?

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace