Rekordní Deportivo doprovodí do Primery Celta Vigo

Celta Vigo se vrací do Primery (© marca.es)

Až poslední kolo Segunda División rozhodlo o druhém přímém postupujícím do Primery. Stala se jím Celta Vigo.

Celestes se vracejí do nejvyšší soutěže po pěti letech. Když v roce 2007 sestoupili do Segundy, nevypadalo to se zadluženým klubem dobře. Hrozbě sesunu až do třetí ligy se Celtě podařilo zabránit. Eusebio začal se sázkou na odchovance, v níž úspěšně pokračoval Paco Herrera.

Vloni to ještě nevyšlo, Celta Vigo nestačila v play-off na Granadu, ale letos se už vrací tam, kam patří. Mezi elitou strávil celek z Galicie 46 sezón a v historické tabulce Primery mu patří 12. místo. Není pochyb o tom, že v La Lize jsou Celestes doma.

Segunda División 2011/2012 patřila Galicii. Deportivo, vítěz soutěže, získalo za 42 kol 91 bodů, což je nejvíce v historii druhé ligy. Až dosud držel prvenství Valladolid, který v sezóně 2006/2007 nasbíral 88 bodů. Primera bude mít v nadcházející sezóně dvojí zastoupení z tohoto regionu.

Prezident Deporu Lendoiro vše shrnul v emailu, který zaslal Celtě Vigo: "Upřímně a od srdce gratuluji k zaslouženému postupu. Nyní se Galicie může chlubit dvěma kluby v nejlepší lize světa, což v tak těžké době, jakou všichni prožíváme, pomůže po všech směrech - sociálním, ekonomickém i v obrazu, kterým se region prezentuje."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace