Rekordní léto. Osm klubů La Ligy přivedlo svou nejdražší posilu

Thomas Lemar (© marca.es)

Finanční situace klubů La Ligy se každým rokem zlepšuje. Důkazem je letošní léto, kdy hned osm z nich uskutečnilo nejdražší přestup ve své historii.

Už na konci května se plácli přes kapsu zástupci Alavésu, když využili opci na Johna Guidettiho a za 4 miliony eur změnili jeho hostování ze Celty Vigo na trvalý transfer.

Villarreal posunul své maximum dokonce dvakrát za sebou. Nejprve získal útočníka Toka Ekambiho z Angers za 18 milionů eur, aby o několik dnů později potvrdil přestup Gerarda Morena z Espanyolu v hodnotě 20 milionů eur.

Podobnou akci předvedla Girona. Ze Stoke City přivedla Marca Muniesu, jenž si o to řekl dobrými výkony na ročním hostování na Montilivi, za 5 milionů eur, dva dny na to se kmenovým fotbalistou Katalánců stal Johan Mojica. Do kasičky Raya Vallecana putovalo výměnou 6 milionů eur.

Na seznam se přidali i nováčci - Rayo Vallecano a Huesca. Madriďané podepsali Gaëla Kakutu z Hebei Fortune za 2 miliony eur, Huesca položila na stůl 800 tisíc eur za Dani Escricheho, jenž se ale k novému zaměstnavateli připojí až za rok, nadcházející sezónu setrvá v Lugu formou hostování.

Nezahálelo ani Atlético Madrid, které neváhalo vykoupit nadějného Thomase Lemara z Monaca 70 miliony eur.

Espanyol zacelil mezeru po odchodu Gerarda Morena Borjou Iglesiasem ze Celty Vigo, Katalánce přišla operace na 10 milionů eur.

Jako poslední zlomil svůj přestupový rekord Eibar. Důležitou postavu Sportingu Gijón Sergia Álvareze získal za 4 miliony eur.

Bude se historie přepisovat i v dalších klubech La Ligy? Čas je až do konce srpna...

Nejdražší přestupy klubů La Ligy:

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace