Rekordní tiqui-taca

Xavi Hernández (© as.com)

Herní styl španělské reprezentance založený na velkém množství krátkých přihrávek je dobře známý, ve včerejším utkání proti Irsku ho však La Roja předvedla v té nejdokonalejší podobě.

Tiqui-taca Del Bosqueho výběru přinesla celkem rekordních 898 přihrávek, z nichž 815 našlo adresáta. Pouze 83 pokusů o kombinaci tak neskončilo úspěchem. Balón byl ve hře celkem 55 minut, z nichž ho mělo Španělsko v moci 40 minut.

Nejvíce byl vidět obvyklý režisér španělské hry Xavi Hernández, jehož 127 přesných přihrávek ze 136 znamená překonání rekordu Ronalda Koemana z Eura 1992. Legendární Nizozemec tehdy v utkání proti Dánsku nasbíral 117 pokusů o přihrávku.

"Naše herní filozofie je nesmlouvatelná. Hrajeme dobrý fotbal, nezbavujeme se míče a roztahujeme hru do šířky. Dnes bylo k vidění skvělé Španělsko. Už proti Itálii jsme odehráli dobrý zápas, ale ten proti Irsku se nám povedl úžasně. Máme blízko k postupu, což nás zbavuje určitého tlaku," radoval se Xavi po utkání, v němž La Roja smetla Irsko 4-0.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace