Reportáž: Bayer Leverkusen - FC Barcelona 1:3 (0:1)

Souboj dvou střelců (© marca.es)

Blaugranas udělali rázný a odhodlaný mílový krok za postupem do čtvrtfinále Champions League, když bez větších obtíží porazili Bayer Leverkusen v Bay Aréně v 3:1.

Vítězství lze v prvé řadě připsat jednak pasivitě Bayeru, a jednak vynikající práci tentokráte zářivě a s chutí hrajícího Lionela Messiho, popřípadě stoprocentního střelce Alexise Sáncheze.

Úvodní poločas zahajovacího klání osmifinále Ligy mistrů přinesl všední, mdlou a nezáživnou podívanou ovlivněnou nesmyslně bojácnou strategií Bayeru Leverkusen, respektive vyčkávací taktikou katalánského obra, pohrávajícího si s pasivním soupeřem v ryze barcelonském rytmu tiki-taka.

Loudivá taktika Guardiolových svěřenců proti zalezlému soupeři slavila úspěch až v jednačtyřicáté minutě, kdy se poprvé konsolidovaná obrana Bayeru nechala vytáhnout ze zákopů a Lionel Messi naservíroval šajtlí vynikající kolmici, kterouž zúžitkoval ve vedoucí branku Alexis Sánchez, prosadivší se lišáckou střelou mezi nohami pokládajícího se Lena.

Právě onehdy nalezla ofenzivně lenivá Barcelona recept na relativně tvrdý německý val, jenž do té doby držel všechny katalánské hvězdy na uzdě. Na druhou stranu nedokázala jedenáctka Robina Dutta pranic, pouze bránila a míč se na jejích kopačkách vyskytoval poskromnu.

Po obrátce nutností poháděný Leverkusen pookřál, porozhlédl se na území poblíž Víctora Váldese a v dvaapadesáté minutě dokonce skóroval. Éric Abidal lajdácky ponechal Čorluku odcentrovat do malého čtverce, kde Alexise převálcoval český reprezentant Michal Kadlec a vyrovnal na 1:1.

Avšak patová situace trvala pouze tři minuty, neboť v pětapadesáté minutě Fábregas fantastickou kolmicí vyslal Alexise, jenž tentokráte Lena obešel a zašoupl mičudu do sítě.

Při troště štěstí a nepatrně menšího umu Víctora Váldese mohlo být o dvě minuty později vyrovnáno, kdy se po šťastné a jedním dotekem vedené akci ocitl ve výborné palebné pozici Renato Augusto, jemuž překazila radost jednak rozhodují teč, respektive levá tyč katalánského čapáka.

Snažící se Leverkusen v poslední čtvrthodince fyzicky vypadl z tempa, Barca pak soupeře zmáčkla a přidala třetí, v celkovém kontextu asi rozhodující trefu, o kterou se postaralo po další krásné akci nezištně přihrávající Dani Alvés a v krkolomné pozici zakončující Lionel Messi, jenž si branku za jeho vervu, se kterou se ku svatyni Leverkusenu dral, naprosto zasloužil.

Sestava Bayeru: Bernd Leno - Manuel Friedrich, Daniel Schwaab, Michal Kadlelc, Vedran Čorluka (90' Danny da Costa) - Simon Rolfes (77' Stefan Kießling), Lars Bender, Stefan Reinartz, Gonzalo Castro, Renato Augusto - André Schürrle (90' Karim Bellarabi)

Sestava Barcelony: Víctor Váldes - Javier Mascherano, Carles Puyol, Éric Abidal, Dani Alvés - Sergio Busquets, Andrés Iniesta (61' Thiago), Cesc Fábregas - Adriano (70' Pedro), Lionel Messi, Alexis Sánchez (86' Isaac Cuenca)

Branky: 52' Michal Kadlec - 41' a 55' Alexis Sánchez, 88' Lionel Messi.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace