Roberto se vrací do Atlética. Pizzi a Rúben Micael klub opustili

Roberto Jiménez (© marca.es)

Rušné dny probíhaly v kancelářích Atlética Madrid, které potvrdilo několik změn v kádru.

Tou největší je získání návrat Roberta Jiméneze, jenž je odchovancem klubu, kde působil ve dvou etapách. Sedmadvacetiletý brankář se dohodl se Zaragozou na rozvázání smlouvy, aby se mohl Atléticu upsat na čtyři roky. Letošní sezónu ale na Calderónovi nestráví, neboť byl okamžitě zapůjčen na roční hostování řeckému celku Olympiacos.

Roberto přichází oficiálně z Benficy Lisabon, které údajně stále patřila po kontroverzní dohodě se Zaragozou z roku 2011 část hráčových práv. Tehdy aragonský klub, který byl v konkurzním řízení, brankáře získal za 8,6 milionu eur. Většinu této cifry však zaplatila investiční společnost vedená Agapitem Iglesiasem, které patřila ekonomická práva Roberta, jehož fotbalová práva Zaragoze zapůjčila na pět let formou hostování. Zaragoza tak zaplatila z přestupové částky jen 86 tisíc eur a dalších 300 tisíc eur za zmíněné hostování.

Sporting Braga využil možnosti změnit hostování Rúbena Micaela na trvalý přestup. Atlético obdrží za fotbalistu, kterého vlastnilo dva roky, a přesto za něj neodehrál ani minutu, 3 miliony eur.

Dalším potvrzeným odchodem je ten Pizziho. Třiadvacetiletý křídelník nebyl v plánech Chola Simeoneho, proto zvolil přestup do Benficy Lisabon. Pizzi přichází v podstatě výměnou za Roberta, neboť oba přestupy mají shodnou hodnotu 6 milionů eur.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace