Roger Martínez: Měl jsem spoluhráče, kteří jsou teď mrtví nebo je zničily drogy

Roger Martínez s reportérkou Lorenou González (© marca.es)

Roger Martínez přišel do Villarrealu s nelehkým úkolem, a sice nahradit góly Cédrica Bakambua, jenž zamířil opačným směrem - do čínské ligy. Mladý útočník promluvil v rozhovoru pro deník Marca zejména o těžkém dospívání v rodné Kolumbii.

"V místě, kde jsem se narodil, se můžete dostat na šikmou plochu velmi snadno. Nesmíte hledat výmluvy, nikdy není pozdě na to se změnit. Když bojujete o to, co chcete, vše je možné. Pokud budete dostatečně vytrvalý, dosáhnete svého. A čím těžší cesta bude, o to sladší přijde odměna. Vždy při fotbale myslím na to, že to dělám pro rodinu a mladé, kteří mě sledují. Pokud jdete příkladem, hodně mladých kluků vás bude chtít napodobit," říká 23letý forvard.

"V některých fázích kariéry jsem měl pochybnosti a strach, že se nedokáži stát fotbalistou, jak jsem si vždy přál. Ale Bůh mi společně s rodinou dodal sílu. Nikdy jsem nepřestal věřit, a když vytrváte, dočkáte se odměny. Měl jsem spoluhráče, kteří jsou teď mrtví, protože byli zavraždeni, nebo je zničily drogy. Tak dopadá hodně talentovaných hráčů, je smutné to sledovat. Mnozí z nich se o změnu pokoušeli, ale znovu do toho spadli. Neměli nikoho, kdo by je podporoval. Já takové lidi kolem sebe naštěstí mám, navíc věřím v Boha, který mi hodně pomáhá. Budu ho velebit všude, kudy půjdu."

"Není to snadné, ale před každým stojí nástrahy, s nimiž se musí vyrovnat," dodává Roger. "Já před sebou mám zkoušku ve Villarrealu. Bylo by skvělé, kdyby se mi dařilo a hostování by se změnilo v přestup. To by bylo jako sen. Udělám pro to vše. Mám úžasné spoluhráče, od kterých se chci učit a pomáhat jim."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace