Rozestavení se možná změní, filozofie ne, řekl Setién

Quique Setién (© marca.es)

Barcelona oficiálně představila Quique Setiéna, nový trenér ligového lídra zároveň pronesl svá první slova ve funkci.

"Netrvalo mi ani pět minut, abych nabídku přijal. Četl jsem spekulace v tisku, ale upřímně jsem nevěřil, že by si mě Barcelona vybrala. Nemám žádné tituly ani dlouhý životopis, ale líbí se mi styl Barcelony a mé týmy vždy hrály dobrý fotbal. To je jediné, co mohu slíbit, že budeme předvádět hezký fotbal. Nevím, jestli to bude stačit, abych přesvědčil v tak velkém klubu, jako je tento. Chceme bojovat o všechny trofeje. Barcelona je klubem, který se musí snažit každým rokem zlepšovat," uvedl 61letý Setién, jemuž se nejvíce dařilo na lavičce Las Palmas, naopak naposledy v Betisu nepřesvědčil.

"Pokud jde o změny v týmu, budeme vše řešit společně. Musíme se shodnout. Ještě máme čas, abychom to probrali, zatím se teprve se vším seznamuji, jsem tu první den," pokračoval a připustil, že se nebrání změně rozestavení: "Důležitá je filozofie, víme, jak chceme hrát. Je možné, že dojde ke změně rozestavení, musím promluvit s hráči. Určitě ale nebudeme měnit naši filozofii."

"Sleduji mladé hráče z rezervy. Mají šanci se prosadit, hráči prvního mužstva nemohou usnout na vavřínech. Vždy jsem mladíkům říkal to samé - pokud se opravdu budou zlepšovat a zaslouží si tu možnost, mohou se stát členy áčka."

Setién podepsal na Camp Nou smlouvu do června 2022, náhlý skok v kariéře ho možná zaskočil, což na tiskovce glosoval: "Včera jsem se v mé rodné vesnici procházel kolem krav a dnes trénuji nejlepší hráče světa. To je pro mě nejvíc. O něčem takovém jsem ani nesnil. Jsem hodně emotivní člověk, dnes je pro mě velký den."

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace