Rozhodčí neměří stejným metrem, rozvířil debaty o nerovnostech v lize Alvaro Morata

Alvaro Morata ve španělské lize

Útočník Atlética Madrid, bývalý hráč konkurenčního Realu, Alvaro Morata, byl dotázán, zda má pocit, že rozhodčí mají rozdílný metr pro Bílý balet a jiné kluby v lize. Otázky ohledně výkonu rozhodčích paradoxně vyvolalo poslední ligové utkání Atlética s Realem Sociedad, ve kterém hosté reklamovali hraní rukou španělského útočníka ve vápně.

Alvaro Morata v úterním rozhovoru pro deník Cope předvedl husarský kousek, při kterém odpověděl na otázku, aniž cokoliv řekl. Útočník Atlética Madrid byl dotázán na aktuální polemiku a problémy s rozhodčími v lize. Jakkoli se může zdát, že byla otázka směřována na poslední ligový zápas, ve kterém Alvaro Morata zahrál rukou, ale penalta odpískána nebyla, novináře zajímalo zacházení rozhodčích s různými týmy v obecné rovině.

Španělský útočník se nicméně z přímé otázky, zda s ním zachází rozhodčí stejně jako v době, kdy působil v Realu Madrid, snažil vykroutit. „Odpověď už znáte, stejně jako všichni ostatní.“ Na opakovanou otázku „neodpovídáš mi, takže to znamená ne“, odpověděl opět vyhýbavě, ale velmi jednoznačně „už to víte“.

 V minulém týdnu něco podobného naznačil Sergio Ramos, další bývalý hráč Realu Madrid, který nyní obléká dres Sevilly. „Už došlo i na mě, abych snášel ústrky rozhodčích,“ v narážce na přízeň, která bývá obvykle projevována Realu Madrid.

Letošní sezóna vypadá pro madridského útočníka velmi dobře. Sedm branek v osmi odehraných zápasech a hattrick v národním týmu proti Gruzii z něj dělají jednoho z hráčů s aktuálně nejlepší formou.

Navzdory své bohaté kariéře v profesionálním fotbale má Alvaro Morata před sebou ještě několik zápasů, než se bude moci chlubit tím, že označí Atlético Madrid za klub, v jehož dresu odehrál nejvíce utkání. „Můj dědeček je velký fanoušek a také je hodně kritický, když nedělám věci správně. Je velmi fixovaný na Atlético a byl to on, kdo mi dal první míč i dres. Žije Atléticem celý svůj život,“ naznačil, proč se svým dědou téměř přestal mluvit v době, kdy podepsal profesionální smlouvu v Realu Madrid.

Letos v létě měl naopak možnost odchodu z Evropy a podpisu smlouvy v saudské lize. „Byl jsem blízko odchodu, protože jsem se potřeboval cítit důležitý a letos to mám. Mluvil jsem se Simeonem a Lópezem a oni mi řekli, že si přejí, abych zůstal. Spoustu věcí jsme si vyříkali, potřebovali jsme to všichni.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace