Rozhodující týden

Marvin Compper (©spox.com)

Sevilla má před sebou rozhodující týden co se týče plánování blížící se nové sezóny 2011-12. Rozhodující z toho důvodu, že je poslední, než se rozběhne tradiční mašinérie letního drilu, kdy na první hráče kádru již 4.července čekají obligátní zdravotní testy. Přesto, nebo spíš právě proto, má před sebou sportovní ředitel Andaluzanů Monchi práce až nad hlavu.

Tím největším úkolem je zřejmě najít vhodného středního obránce, kterého by si přál trenér a najít nové působiště hráčům, s nimiž klubové vedení nepočítá, kromě těch, kteří sice v kádru nadále zůstávají, ale jimž by se v případě zajímavé nabídky v odchodu nebránilo (Romaric, Capel...). 

Pokud jde o stopera, tak tady nadcházející týden bude určitě živo. Sevilla nechce nijak dlouho čekat na vyhlédnutého Césara Navase. Tudíž jestliže z Kazaně, kde bývalý hráč Málagy, Gimnásticu a Racingu působí, nepřijde rychle kladná odpověď, vedení klubu z Nerviónu se bude snažit co nejdříve uzavřít další alternativy, které má rozjednány. Tou nejpokročilejší je šestadvacetiletý zadák Hoffenheimu Marvin Compper. Byť by angažmá tohoto Němce představovalo vyšší investici (3-4 miliony eur), než v případě Césara Navase, jeho plat by nebyl tak velkou zátěží jako u Ruskem „zmlsaného” Španěla. Monchi má v šuplíku ještě další jména v záloze, především z Bundesligy a francouzské Ligue 1, ale Compper se všem hodně zamlouvá a jednání s hráčem už docela pokročila, neboť jeho agenti dokonce přicestovali do Sevilly, aby rokovali s klubem. Marcelino sice na veřejnosti prohlašuje, že by mu nevadilo odcestovat na kostarickou přípravu bez posily na tomto postu, ovšem vedení klubu sdělil, že mít ho pod rukama již na začátku přípravy je pro něj prioritou. 

To ovšem neplatí na pozici útočníka. Tady se díky kývnutí Kanouteho na pokračování své úspěšné kariéry na jihu Španělska bere všechno v pohodičce. Není kam spěchat. Lodivod z Asturie chce nejprve vidět mužstvo v akci na trávníku a podle toho se teprve rozhodnout, jaký typ hráče by tým nejvíce potřeboval. Prozatím to ale vypadá, že přednost by mohl dostat rychlý a pohyblivý hráč, kupříkladu Giovani do Santos, kvůli němuž již proběhly nějaké kontakty mezi Sevillou a Tottenhamem (podle Calciomercato to byla nabídka ve výši 4,5 milionů eur).

Další položkou v Monchiho pracovním plánu je odlehčit kádr. Kvůli tomu ho bude uhánět Marcelino asi nejvíc. Rodák z Cañeres chce mít k dispozici 22 hráčů plus několik hráčů z rezervy, která se marně pokoušela postoupit do Segunda División. Jenže jmen je k dispozici mnohem více a některým bylo již oznámeno, že se s nimi pro nadcházející ročník nepočítá. Odchod Sergia Sáncheze do Málagy je již hotovou věcí, byť Málaga ani Sevilla prozatím přestupu oficiální pečeť neudělili, neboť je třeba provést důkladnou zdravotní prohlídku. Kromě toho jsou tu další borci, kteří se snaží najít působiště. Alfaro a Cala. První má nabídky, ovšem klub chce obdržet odpovídající finanční kompenzaci, druhý se dnes, nebo zítra rozhodne, jestli přijme nabídku AEK Atény, kde trénuje bývalý šéf sevillské střídačky Manolo Jiménez a kde by se potkal s José Carlosem (ten se ale nejdřív musí dohodnout na rozvázání platného kontraktu). Řecký celek má zájem i o Lautara Acostu, toho by chtěl ale Marcelino nejprve vidět v akci a pak se teprve rozhodnout, co bude dál.

Velkou neznámou do budoucna je útočník Arouna Koné, kolem nějž se motá bundesligový Hannover 96 a Tom de Mul, jenž by se měl vrátit z otřesného hostování ve Standartu Lutych, kde si ani nekopl.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace