Rozhovor s Manu del Moralem

Manu del Moral. (© as.com)

Když se Manu del Moral trefil v posledním kole do sítě Sevilly, byl to 300. gól Getafe v nejvyšší soutěž. Deníku AS při té příležitosti poskytl rozhovor.

Gól číslo tři sta. Váš další zápis do historie Getafe.
Jsem hrdý, že se zapisuji do historie klubu. Už jsem nejlepším střelcem Getafe, tohle je další krok. Podobné rekordy mi dělají radost, v Getafe jsem jako fotbalista vyrostl.

Proč jste se k penaltě v Seville postavil vy?
Věřil jsem si a naštěstí proměnil. Kdyby se mi to nepovedlo, požádal bych o střídání, protože jsem předtím nedal dvě šance. Chyběl mi klid. Doufám, že tento gól ho dodá celému týmu.

Oslava s Míchelem byla plánovaná?
Ne, bylo to spontánní. Vítězství patří i trenérskému týmu, který prožíval těžké chvíle. Čekali jsme na výhru sedm zápasů, bylo to složité.

Vyhovuje vám změna herního systému?
Já rád hraji na hrotu útoku, ale nemyslím si, že je to jenom otázka systému. Vloni se nám dařilo, přestože jsme hráli jinak. Problém byl spíše v sebedůvěře. Vítězstvím nad tak silným soupeřem, jakým je Sevilla, jsme ukázali, že se můžeme postavit každému.

Ale vypadá útočněji.
Nemyslím si. Tento tým nikdy nebyl defenzivní. Každý z nás se přizpůsobí jakémukoliv systému, ale v každém zápase chceme jít třemi bodům naproti.

Myslíte, že máte šanci udržet se v Evropě?
Nemáme už prostor k chybám, do Dánska odlétáme s jasným cílem vyhrát. Sobotní triumf nám dodal sebevědomí, které teď chceme ukázat i v Evropské lize. 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace