Rozhovor s Pedrim, vítězem Golden Boy 2021

Pedri

Pedri, vítěz ankety Golden Boy 2021, se v exkluzivním rozhovoru pro italský sportovní deník Tuttosport rzopovídal nejen o svém klubu a spoluhráčích, ale také o tom, jak se málem stal hráčem Realu Madrid.

Pedri se stal vítězem devatenáctého ročníku ankety Golden Boy, pro nejlepšího hráče U21. Korunu pro vítěze tak převzal od Haalanda, když si připsal 24 hlasů z celkových 40 a stal se vůbec nejvýraznějším vítězem historie.

O svých konkurentech
"Bellingham se mi líbí, možná kvůli jeho pozici, která je podobná té mé, možná kvůli jeho stylu a jeho osobnosti. Doufám, že si proti němu někdy zahraji a požádám ho o dres. Už jich mám hodně: Messiho, Ronalda, Modriče, Mbappého...".

Emoce

"O ocenění jsem se dozvěděl od svých agentů a Barçy. Pro mou rodinu to byla obrovská radost, moje matka se rozplakala."

Messi
"Hrát s ním byl sen, byly mi tři roky, když vyhrál ocenění Golden Boy. Pro fanoušky Barçy bude navždy legendou a pro mě je ctí, že mi na hřišti nebo v tréninku mohl dávat rady. Který začínající hráč by je nechtěl dostávat od takového velikána? Blahopřál mi a řekl, abych se nikdy nevzdával. Když vám to řekne někdo jako on, co může dělat sedmnáctiletý kluk, který si ještě před pár týdny na Messiho hrál ve Fifě? Jedinou věc: poslouchat jeho rady. A tady jsem."

Budoucí Golden Boy

"Bellingham, Gavi a Ansu Fati jsou výborní. Ansu je stejně starý jako já a máme spolu skvělý vztah: je to výborný kluk a šampion. Nikomu bych nepřál to, čím si letos prošel, ale má mimořádnou psychickou sílu.

Klauzule ve smlouvě ve výši 1 miliardy
"S takovou částkou mi smlouvu nenabídnou ani šejkové z Paříže nebo Manchesteru. V tuto chvíli jsem šťastný. Narodil jsem se v modrozeleném světě a svůj sen jsem korunoval. Nechte mě tu hrát do roku 2026, jak stojí ve smlouvě, a pak se uvidí."

Fotbalové začátky
"Můj dědeček založil první fanklub na Tenerife. U nás doma bylo všechno Barça: povlečení, talíře, sklenice... ale když mi bylo 15 let, zavolali mi na zkoušku z Realu Madrid a ten den napadl velký sníh, takže ji museli odložit. Druhý den jsem absolvoval lehký trénink, pak jsem trénoval s jiným týmem a znovu s tím prvním. Asi si o mě udělali nějakou rychlou představu, ale já se zase vrátil zpět na Tenerife. Spuosta lidí mi tvrdí, že za to sněžení může můj dědeček. Prý z nebe ovlivnil počasí tak, abych se do Realu nedostal. Real Madrid bych ale nikdy neodmítl. Víte, v životě musíte občas i zariskovat. Prostě došlo na souhru nudálostí, které měly za následek to, že si mě v Madridu nevybrali a já dostal druhou fotbalovou šanci v klubu svého srdce."

Iniesta
"Porovnání s Iniestou mě moc těší, ale v tuto chvíli jsem jen Pedri. Andrés byl vždycky můj idol, když vyhrál mistrovství světa, bylo mi sedm let a jeho fotku jsem si pověsil do pokoje. Řekněme, že v budoucnu bych se mohl stát takovým mixem mezi ním a Xavim, ale opakuji, že zatím jsem jen Pedri."

Image
Se smíchem se dostává i ke svému vzhledu: "Moc se nečešu, ale myslím, že mi tato ofina sluší. Nikdy mě neuvidíte s účesem ála Puyol. Chtěl jsem si vlasy ostříhat ještě víc, jednou jsem tátovi při sledování Iniesty řekl, že se chci ostříhat jako on, ale táta mi to rozmluvil."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace