Rubiales je novým prezidentem svazu. První změnu udělal v komisi rozhodčích

Luis Rubiales (© marca.es)

Luis Rubiales byl podle očekávání zvolen novým prezidentem Španělského fotbalového svazu (RFEF).

Bývalý hráč, který nejvíce zaujal při působení v Levante, získal ve volbě 80 hlasů, zatímco jeho jediný konkurent Juan Luis Larrea 56. Rubiales bude svazu šéfovat do roku 2020. RFEF tak má nového prezidenta po dlouhých 29 letech, kdy ho vedl Ángel María Villar, jenž byl vloni zbaven funkce kvůli problémům se zákonem.

"Musíme změnit hodně věcí. Budeme dbát na transparentnost a správné hospodaření. To vše chceme proměnit v realitu co nejrychleji," uvedl 40letý vystudovaný advokát, který několik let úspěšně stál v čele AFE (Asociace španělských fotbalistů). Tu přebíral s rozpočtem 2,5 milionu eur a 5 tisíci členy a opouštěl v době, kdy její rozpočet nabobtnal na 16 milionů eur a měla 9 tisíc členů.

Rubiales okamžitě po zvolení oznámil, že nechá udělat nezávislý audit, aby zjistil skutečný finanční situaci svazu. První změnu pak učinil ve vedení Technické komise rozhodčích. Jejího dosavadního ředitele Sáncheze Arminia odvolal a nahradil jej Velascem Carballem. Na fungování videorozhodčího, který bude v La Lize zaveden od nadcházející sezóny, bude dohlížet Clos Gómez.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace