S Deportivem to jde z kopce

Mnoho důvodů k radosti letos Deporivo nemělo

Jsou porážky, které bolí. A mezi ně zcela jistě patří i ta včerejší, kdy Deportivo La Coruňa doma prohrálo s Levante 0:1. A není to ani tak kvůli hloupé brance, která znamenala výhru pro celek z Valencie, na níž nese vinu hráč, jenž snad jako jediný z kádru má na tuto chybu právo kvůli tomu, co všechno už pro mužstvo v téhle sezóně udělal.

Mrzí to spíš z toho důvodu, že se tak stalo v poslední minutě proti přímému konkurentovi v boji o udržení, který udělil Deportivu fotbalovou lekci. Jenže ani remíza by nezakryla jedno z nejhorších představení Deportiva v posledních letech.

Šťastný gól hostujícího Rubéna Péreze byl pro fanoušky hodně hořkou pilulkou ke spolknutí. Už tak se musí vyrovnávat s faktem, že jednoduše nastala éra post-Champions. Mužstvo už zkrátka nemá na to bojovat s největšími kluby nejen v Evropě, ale dokonce ani ve Španělsku. A teď přijede klub s nejnižším rozpočtem v celé lize a ukáže Deportivu, jak se má hrát fotbal.

Již nějakou dobu Depor nesnese přísnější kritické měřítko. Vypadá to, že má namířeno za rekordem v počtu nejméně nastřílených branek za sezónu. Vyzkoušela se již všemožná rozestavení a výsledek byl vždy identický. Okamžitý účinek v podobě nějakých těch bodů navíc v pár zápasech a poté pozvolný úpadek, který vyústil v další a další krizi.

Teď všechny prsty kritiků budou ukazovat směrem k trenéru Lotinovi. Argumenty, které by ho bránily, je čím dál tím těžší obhajovat. Proti Levante mu ale na střídačce zbyli nevyužití pouze náhradní brankář Manu, Juca, Aythami a Seoane. Tedy borci u nichž nevypadá, že jsou to právě oni, kteří by měli pozvednout mužstvo, aby znovu předvádělo skvostný fotbal. Určitě můžeme kritzovat rozhodnutí kouče Lotiny a některá poprávu (časté výměny hráčů v základní sestavě, útočník, po kterém tak toužil sedí na lavičce, diskutabilní střídání hráčů během zápasů...). Ale vše nasvědčuje tomu, že málokterý trenér by s tímhle souborem dokázal vykouzlit lepší výsledky.

Je obtížné hledat v této situaci nějaké pozitivní body, které by vybízely k optimismu. Snad znovu čekat na Rikiho, doufat, že se zlepší Guardado, že se usadí obrana potrhaná kvůli zraněním a karetním trestům. Věřit, že Aranzubía bude mužstvu přispívat více body, než o kolik jich Deportivo připraví svými chybami a popřát mu štěstí, které ho opustilo v poslední minutě zápasu proti Levante a které mu naopak tolik pomohlo v ostatních nedávných soubojích. Popravdě řečeno, hodně málo společného s fotbalem jako takovým. Pravdivý odraz Deportiva letošní sezóny.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace