Schweinsteiger a Kroos sestřelili Valencii

Toni Kroos zápas rozhodl krásnou brankou

Bayern bez větších obtíží zvládl duel s Valencií a navázal na vynikající ligové výkony zaslouženou výhrou proti Valencii. O vítězství se postaralo duo německých reprezentantů - Bastian Schweinsteiger a Toni Kroos, jehož krásná pumelice a vítězná branka bude ozdobou celého utkání. Valencie byla v celém utkání velmi matná, i přesto dokázal Valdéz jednou skórovat.

Dle předzápasových očekávání se již prvotní okamžiky duelu nesly ve velké aktivitě Bavorů, kteří přes oboustranně opatrný úvod dostali do mírného náporu. Ačkoliv se valencijský blok zatáhl do hloubi vlastního pole, nemusel čelit žádným ožehavějším momentům, neboť Bayern neměl žádnou vyloženější příležitost. 

Netopýřímu čapákovi Diegu Alvesovi se i přesto dostalo řádné rozcvičky, když jej střelami z delších distancí prověřili Toni Kroos a Bastian Schweinsteiger. Bayern celému hřišti dominoval, absolutně dominoval ve statistice držení míče a bylo jen otázkou času, kdy dokáže zacílit. 

Při bohabojnosti valencijské skvadry a ryze defenzivní taktice Pellegriniho mužů se nedal očekávat žádný větší vzdor, a proto pozdní a zasloužená trefa Bastiana Schweinsteigera, který využil přiťuknutí Robbena a s pomocí lehké teče propasíroval balón do branky. 

Do druhého dějství vstoupila Valencie daleko aktivněji, třebaže to byl Bayern, jenž neustále držel zápas pevně na svých kopačkách. Manuel Neuer musel v prvých deseti minutách hnedle dva obligátní pokusy valencijských a poprvé v zápase se zapotil. Netopýři ovšem ukazovali, že se nehodlají vzdát snadno a lehce. 

Bayern kontroval vynikající střelou Toniho Kroose, jenž napřáhl zpoza šestnáctky a jeho krásnou diagonálu musel přenádhernou robinsonádou vytěsnit Diego Alves. Na druhé straně si připsal první vynikající šanci Valencie Sofiane Feghouli, jenž se prosadil ve vápně, ale jeho křižnou střelu dokázal již před Neuerem odvrátit navracející se Badstuber. Čtvrthodinku před koncem Bayern ztvrdil vítězství, když dnes výborný Toni Kroos napřáhl z dvaceti metrů a fantastickou pravačkou vyhnal veškerou havěť z pravé šibenice Alvesovy branky. 

Valencie v dalších minutách působila odevzdaným dojmem, však na Bayern v kontextu celého klání absolutně nestačila a jedinou vážnější možnost si vytvořila jen po brejku do rozevláté defenzívy. I proto působila branka Nelsona Valdéze jako blesk z čistého nebe, i když pro hostující družstvo přišla pozdě. Případnou šlamastiku mohl odvrátit Mandžukič, který si postavil míč na penaltový puntík po Ramiho červeném faulu na Robbena, ale pouze prodloužil včerejší prokletí německých celků v exekuci pokutových kopů - ani Dortmund, ani Schalke, ani Bayern neproměnili. Diego Alvés sebou švihl k pravé tyči a střelu lapil, ve výsledku ovšem Valencie beztak zaslouženě prohrála.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace