Sedm let Cholisma. Stále jsem přesvědčený, že jdeme správnou cestou, říká Simeone

Diego Simeone (© as.com)

Dnes je tomu přesně sedm let od chvíle, kdy Diego Simeone vystřídal na trenérském postu Atlética Gregoria Manzana.

A během této doby se v madridském klubu událo mnoho věcí, drtivá většina z nich velmi pozitivních. Zatímco 29. prosince 2011 Atlético nevynikalo ani v lize, ani v Evropě, kde bylo v žebříčku klubů na 23. místě, během Simeoneho éry udělalo velký krok dopředu.

Nyní mu patří čtvrtá pozice na kontinentálním žebříčku, v domácí soutěži je každoročním adeptem na titul, rozpočet nabobtnal ze 130 na astronomických 400 milionů eur a Cholo Simeone se zapsal do historie Atlética jako vůbec nejúspěšnější trenér se sedmi získanými trofejemi.

"Máme rádi agresivní mužstvo, bojovné, které se nebojí vracet údery. Tedy přesně to, díky čemu se identifikujeme s tímto úžasným dresem. Uběhlo sedm let a stále jsem přesvědčený, že jdeme správnou cestou," prohlásil 48letý Argentinec, jenž je na Metropolitanu smluvně vázán do roku 2020. Předpokládá se, že obě strany brzy dohodnou prodloužení spolupráce.

Během sedm let Cholisma se Atlético může pochlubit bilancí 249 výher, 90 remíz a 65 porážek ve 404 utkáních při skóre 704:302. Letošní sezónu zakončí finále Ligy mistrů na stadionu Wanda Metropolitano a fanoušci i samotný Simeone sní o tom, že se do něj kvalifikují a na třetí pokus získají ušatý pohár. Podaří se to Atléticu?

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace