Sen Villarrealu o triumfu v Evropské lize dostal pětigólovou ránu

Villarreal si finále zřejmě nezahraje (© as.com)

Fotbalisté Villarrealu utrpěli v prvním semifinále Evropské ligy vysoký debakl 1-5 na půdě Porta.

Po poločase přitom držel vedení španělský celek a vše vypadalo dobře, jenže po změně stran byl vidět střelecký galakoncert domácích, v jehož čele stál čtyřgólový hrdina Falcao.

Utkání začalo lépe pro Villarreal, v desáté minutě se ocitl sám před Heltonem Nilmar, souboj muže proti muži však vyhrál brankář Porta, na něhož si později nepřišel ani Giuseppe Rossi, druhý útočník hostů. Porto odpovědělo střelou Hulka těsně vedle. V poslední minutě poločasu se Villarreal zasloužené odměny dočkal. Borja Valero vyslal do útoku Nilmara, jenž našel lépe postaveného Caniho, který poslal svěřence Juana Carlos Garrida do vedení.

Krátce po změně stran se nepodařilo dvojici Nilmar - Cazorla skóre navýšit, což se ukázalo jako rozhodující moment. Protiútok Porta totiž skončil penaltovým zákrokem Diega Lópeze na Falcaoa. Sám faulovaný pokutový kop proměnil, čímž posadil svůj tým pevně do sedla.

Guarín po hodině hry poslal dorážkou Porto do vedení, které poté navýšil Falcao, Falcao a Falcao až na konečných 5-1. Útočník Porta byl prostě k nezastavení, obrana Villarrealu se ve druhém poločase rozsypala, na což tvrdě doplatila. Vysoká porážka znamená konec velké části nadějí na triumf v Evropské lize. Přesto zbývá odveta na El Madrigal. Devadesát minut, během kterých se musí Villarrealu pokusit o fotbalový zázrak.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace