BLOG: Sergio, co to děláš?

Sergio Agüero (©http://spanishfootballsports.blogspot.com)

Po posledním rozhovoru se Sergiem Agüerem je více než jasné, že se do Atlética Madrid opravdu vrátit nechce. Jak se tedy celá situace vyvine? A co když nakonec nepřestoupí? Takové otázky si klade nejeden fanoušek.

Kun si to celé tak trochu představuje jako Hurvínek válku. Tedy alespoň to tak vyplývá z jeho prohlášení, kdy řekl: „Mluvil jsem s klubem, udělal jsem prohlášení a nyní moji agenti vyjednávají přestup.“ Vůbec ho nezajímá, že klub jej nehodlá prodat levněji, než je jeho 45 milionová výkupní klauzule. Na druhou stranu není v zájmu klubu držet nespokojeného hráče, který nebude odvádět 100% výkony nebo dokonce trucovat. Najde se tedy nějaký kompromis a vedení Atlética Madrid prodá Kuna levněji? Nebo zůstane Kun nakonec v Atléticu? Nebo přece jen někdo přispěchá se 45 miliony eur?

Ideální situací pro všechny strany by bylo, kdyby Kun na Copa América, kde se momentálně připravuje na čtvrtfinálový zápas s Uruguayí, nasázel ještě pár branek, stal se nejlepším střelcem a vylákal peníze z kapsy Romana Abramoviče nebo šejka Mansoura. Právě do jejich týmů by se asi nejvíc hodil. V Chelsea by mohl nahradit stárnoucího Anelku, v Manchesteru City by perfektně zapadl na místo Tevéze, pokud by odešel. 

Ani Agüero by se podle svého nedávného prohlášení Anglii nebránil: „Kdybych řekl, že se vidím v Atléticu, lhal bych. Chci hrát ve Španělsku nebo Anglii, tam jsou nejlepší ligy.“ Ve Španělsku bys ale přece jenom zůstal ještě radši, viď Sergio? Zatímco Barcelona posilu do útoku asi definitivně vyřešila Chilanem Alexisem Sanchézem, Mourinho se nechal slyšet, že ještě jednoho útočníka stále hledá: „Podle mého názoru potřebujeme ještě jednoho hráče. Útočníka,“ řekl před nedávnem trenér Realu Madrid.

Sám Kun byl před Copa América údajně dokonce vidět v madridské nemocnici, kde Real provádí své zdravotní prohlídky. Byl by to však schopný Sergio Agüero Atlético a všem jeho fanouškům udělat? Po tolika prohlášení, že k největšímu rivalovi by nikdy nebyl schopný přestoupit? Po tom, co jej Quique Sanchéz Flores udělal kapitánem a Kun několikrát políbil pásku? Co se změnilo?

Sergio Agüero se nyní snaží dokonce zlehčit jeho vztah k Atléticu. Po letech tvrzení jako: „Cítím se jako bych se v Atléticu narodil,“ nebo „Atlético je můj domov“ nyní přišel nůž do červenobílých srdcí. „Nehrál bych za Racing, protože jsem z Independiente, ale Real Madrid…Vsaďte si na kohokoliv, kromě Atlética. Tam se vracet nebudu, dal jsem jasně najevo, že nejsem  Atlét, ale jsem z Independiente. Hledám pro sebe to nejlepší a tím teď Atlético není.“ Los Colchoneros také údajně dluží Kunovi peníze. Je toto důvodem Argentincovy změny názoru?

Vždyť z Atlética Madrid do Realu se přestupuje ještě méně často než z Barcelony do královského klubu a naopak. Když livepoolští fanoušci pálili dresy Fernanda Torrese po přestupu do Chelsea, přitom tyto dva týmy nejsou žádní historičtí rivalové, je až nepředstavitelné co by se mohlo dít, kdyby největší hvězda Atlética Madrid přestoupila do Realu. A kdyby hlavním důvodem měly být peníze. Smutným závěrem celé Kunovy ságy tedy nakonec asi bude poznatek, že ve světě, který je ovládán konzumerismem se nemůžeme už v žádném případě, snad kromě vlastních odchovanců (a někdy ani u nich ne) spolehnout na určité klubové a podobné hodnoty.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace