Sergio Ramos odmítl 20 milionů ročně, aby mohl hrát za mateřskou Sevillu

Sergio Ramos se stává šestou letní posilou FC Sevilla

Bývalý hráč Realu Madrid a PSG na konci uplynulé sezóny rozvázal smlouvu s pařížským klubem a stal se volným hráčem. Ve svých sedmatřiceti letech zůstal i přesto žádaným obráncem a nabídky na angažmá mu proto nechyběly. S konkrétní nabídkou přispěchalo turecké Galatasaray, ale neuspělo podobně jako Al-Ittihad, jenž se prezentoval dokonce 20 milionovým ročním platem. U španělského obránce nakonec zvítězilo srdce a návrat do mateřské Sevilly.

Přestup Sergia Ramose do Sevilly byl dokončen v neděli krátce poté, co byl zápas klubu s Atléticem kvůli hrozbě přívalových dešťů odložen. Oficiální představení ze strany klubu by mělo proběhnout na začátku tohoto týdne, pravděpodobně ještě v pondělí, kdy musí andaluský tým předložit pro UEFA seznam hráčů registrovaných pro Ligu mistrů.

Jednu ze čtyř pozic rezervovaných pro odchovance klubu bude na soupisce jistě okupovat právě Sergio Ramos společně s Jesusem Navasem. Španělský obránce se do Sevilly vrací po osmnácti letech od svého odchodu do Realu Madrid. Veteránovi ligy v průběhu léta telefonovali samotní hráči v čele s Rakitičem a Navasem, viceprezident klubu i trenér. Ti všichni se snažili přesvědčit Ramose o tom, že je jeho návrat do Sevilly nejlepší možnou volbou pro zakončení kariéry.

Sergio Ramos přitom mezi fanoušky způsobil velký rozkol v roce 2017, když se v průběhu pohárového utkání střetl s částí publika, což vedlo dokonce k částečnému uzavření stadionu. Obránce se chtěl za každou cenu vrátit, aby svou image očistil a dokázal domácím fanouškům, že je jeho srdce stále sevilské.

Cesta k získání ztracené důvěry fanoušků bude trnitá. Již nyní převládají v různých průzkumech názory na to, že bylo angažování Ramose nedůstojným krokem ze strany vedení klubu. Nikdo Seville ale nemůže upřít obchodního ducha. Bývalý hráč totiž přichází za velmi výhodných podmínek. V klubu podepíše roční smlouvu a pobírat bude přibližně milion eur.

Sergio Ramos tak vyvrátil spekulace o tom, že by na sklonku kariéry šel po penězích, když odmítl nabídku smlouvy v Galatasarayi s platem 11 milionů eur a zejména v Benzemově Al-Ittihadu za 20 milionů eur ročně. Odchovanec Sevilly je po příchodu Sowa, Nylanda, Lukebakia, Soumarého a Mariana šestou letní posilou, bezpochyby ale tou nejzvučnější.

 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace