Sergio Ramos v Seville fanoušky neuvítán s otevřenou náručí, není ale ojedinělým případem

Sergio Ramos v Seville není vítán

Čas od času se stane, že fotbalista není při přestupu do nového týmu přijat dobře fanoušky. Vše si zpravidla po uplynutí několika herních kol sedne, ale najdou se i takové případy, kdy se příznivci klubu postarali o to, aby se vedení hráče zbavilo. Sergio Ramos tak musí doufat, že se mu jeho bývalé fanoušky podaří přesvědčit o tom, že může týmu stále hodně nabídnout.

Po oficiálním návratu Sergia Ramose do Sevilly po osmnácti letech se k podpisu španělského obránce veřejně vyjádřila skupina ultras fanoušků, podle jejichž prohlášení byl již samotný návrh na tento podpis neúctou k hodnotám a k tisícům fanoušků Sevilly, kteří v minulosti trpěli pod opovrženíhodným chováním Sergia Ramose.

Podpis nové posily Sevilly ovšem není ojedinělým případem, proti kterému se postavili veřejně fanoušci. V létě 2015 vzbudilo představenstvo Cádizu hněv a nelibost příznivců poté, co podepsalo smlouvu s Danim Güizou. K nepřátelskému přijetí útočníka došlo poté, co bývalý hráč Xerezu v minulosti prohlásil, že dres Cadizu by nikdy neoblékl. Na hřišti si ale fanoušky rychle získal, postaral se o to dvanácti brankami a zejména rozhodujícím gólem proti Herculesu, který Cadizu zajistil postup do vyšší ligy.

Se zlou se potázal také Antoine Griezmann, který během pěti sezón v dresu Atlética Madrid dosáhl na své nejlepší úspěchy, ale v roce 2019 vyměnil své fanoušky za příznivce Barcelony. To vše nedlouho poté, co Atléticu slíbil věrnost, a dokonce to prohlásil v dokumentární sérii. Když se tedy po nepříliš úspěšných dvou sezónách v Katalánsku vracel, fanoušci ho vypískali a zasypali urážkami.

O poznání kratší bylo hostování Romana Zozulyie z Realu Betis, který měl v roce 2017 odejít na roční zápůjčku do Rayo Vallecano. Dohoda klubů byla do několika hodin anulována, protože zelenobílí příznivci na internetu odhalili hráčovu fotografii ve spojení s neonacistickou polovojenskou skupinou. Vzhledem k možným problémům s radikálními fanoušky a v zájmu ochrany hráče tedy Real Betis přestup zrušil a fotbalistu si ponechal ve svém týmu.

Na poslední chvíli ztroskotal také příchod Santiho Miny do Sampdorie. Důvodem zamítavého postoje italských fanoušků byla skutečnost, že byl bývalý útočník Celty Vigo podezřelý ze sexuálního násilí a nakonec justice dala veřejnosti zapravdu a Santi Mina byl odsouzen na čtyři roky.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace