Šest zajímavých dat o první polovině Primery

Pane rozhodčí, mýlite se. Prosby hráčů Zaragozy nezabírají (© marca.es)

První polovina letošního ročníku Primery je minulostí, nabídla hned řadu zajímavostí. Zde je šest z nich.

Athletic - král standardek

Jestliže máte v kádru Igora Gabilonda a Davida Lópeze, pak to soupeři zaručuje velké problémy při bránění standardních situací. A Athletic to potvrzuje. Lvi dali z této herní činnosti devět ligových branek, což znamená prvenství. Málaga proměnila osm standardek v gól, Real Madrid šest a Barcelona pouze dvě. Zaragoza, Hércules, Real Sociedad a Espanyol uvedly míč z klidu do gólového zakončení jednou.

Na Mallorcu pouze ze hry

Naopak Mallorca se může jako jediný účastník Primery chlubit faktem, že ze standardní situace neinkasovala ani jednou. Osasuna a Málaga by naopak nejraději hrály bez prerušení, neboť obdržely ze standardek šest branek.

Netopýři a jejich závěry

Netopýři jsou nejaktivnější za soumraku nebo s blížící se nocí, což dokazují i ty valencijští. Svěřenci Unaie Emeryho získali v posledních 15 minutách zápasů plných 10 bodů k dobru. I díky tomu si užívají čtvrté místo, které zaručuje Ligu mistrů.

Madridské penalty

Statistika pokutových kopů nejvíce nahrává Realu Madrid, který z penaltového puntíku kopal šestkrát, v průměru tedy jednou za tři zápasy. Na opačné straně pomyslné tabulky jsou Barcelona, Almería a Levante s jediným zahrávaným pokutovým kopem.

Baleárská neposlušnost

Mallorca při bránění ve svém vápně až příliš riskuje, na což doplatila hned sedmkrát, kdy proti ní byl nařízený pokutový kop. Real Madrid, Atlético Madrid a Villarreal si naopak dávají pozor, jejich gólmani museli čelit střele z puntíku pouze jedenkrát.

Baskičtí džentlmeni (a baskičtí řezníci)

Nováček soutěže Real Sociedad patří mezi příjemná překvapení sezóny, a to nejen výkony a výsledky, ale také svojí disciplinovaností. Baskové ze San Sebastiánu jako jediní nedohrávali ani jednou v oslabení. Jejich kolegové z Bilbaa naopak viděli tmavý kartónek už šestkrát, stejně tak Zaragoza.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace