Sestava už prakticky vykrystalizovala

Seville to bude v nové sezóně slušet (©google.com)

Všechno je připraveno k úvodnímu výkopu nové ligové sezóny. Harmonogram zápasů prvního kola byl již oznámen. Nic naplat, fotbalové prázdniny již skončily. Ani Sevilla není vyjímkou. Navíc její fanoušci mohou základní sestavu, ve které klub z Andalusie nastoupí do prestižního derby s Betisem, vyjmenovat téměř celou zpaměti, když je vzbudí třeba o půlnoci. Slovíčko téměř je v předchozí větě použito naprosto záměrně. Přeci jen existují v rozestavení trenéra Marcelina posty, kde si bývalý kouč není stoprocentně jistý a kde není úplně jednoduché vypátrat obyvatele té či oné pozice na zeleném pažitu.

Přesto se dalo vypozorovat, že z valné většiny je základní sestava u Marcelina pevně daná. Dá se tak usuzovat z posledních čtyř přípravných duelů ve kterých se Sevilla utkala se soupeři vyšší úrovně, než v úplném počátku přípravy, zejména z posledních dvou, kdy „los hispalenses” rozsekali Espanyol 5:0 a vyhráli v Neapoli 1:2. 

Byť kádr není doposud definitivně uzavřen, neboť stále ještě „hrozí” příchod nějakého útočníka, kterého si přál Marcelino (Giovani?) a musí se uskutečnit ještě nějaký škrt na soupisce (Rodri, Dabo?), proti Hannoveru, Betisu a Málaze zřejmě nenastane příliš změn oproti jedenáctce, která vyběhla na trávník při Trofeo Antonio Puerta a na San Paolo. Sestava, která zdolala Neapol, s výjímkou Negreda, který byl zraněný, může být hodně podobná té, která si zažije evropskou premiéru v Německu.

Marcelino nijak nezakrývá, že jeho nejoblíbenějším rozestavením je tradiční 4-4-2. Ba co víc. K žádné taktické variaci nedošlo ani když byl v Neapoli vyloučen Spahic. Tehdy Luis Alberto couvl na pozici středního záložníka a Manu del Moral zůstal sám na hrotu. Do této chvíle je rozestavení nedotknutelné a v tento okamžik se zdá, že pod většinou koleček na trenérské tabuli již visí jmenovka toho, kdo zde bude potit litry slané tekutiny až zazní ostrý startovní výstřel do nové sezóny. Pochopitelně s tím, jak pokročí soutěž, určitě dojde k nějakým úpravám, což může být podmíněno i tím, že ne všichni hráči mohli pod koučem Marcelinem pracovat hned od začátku letní přípravy. Ať už je to případ Perottiho, jehož trápilo zranění, Medela, nebo Campañi, kteří se k týmu připojili teprve nedávno, či Cácerese, jenž se k týmu přidruží až na konci tohoto týdne, nebo Luny, který reprezentuje Španělsko na šampionátu dvacítek. 

Kde tedy ještě nemá Marcelino úplně jasno? Určitě v brance. Palop a Javi Varas si rozdělili prácičku pěkně fifty fifty. Rodák z Valencie byl v brance proti Espanyolu a Sevillan zase na San Paolo. Nicméně oba si svoje role po pětačtyřiceti odehraných minutách vyměnili. Trenér už možná má ve svém notesu poznamenáno jméno vyvoleného gólmana, neboť do ostrého startu soutěže již zbývá jen nedělní prověrka v La Coruñi. Nicméně nevypadá úplně nepravděpodobně, že by se oba brankáři mohli v brance střídat v Evropské lize a Primera División ještě než začně Copa del Rey.

Obrana se naproti tomu zdá do příchodu Luny a Cácerese víceméně jasná. Alexis sice brázdil pravou lajnu, ale jakmile se Coke dostal ze svalového zranění, vybojoval si místo zpět. Vlevo je Fernando Navarro bez diskuzí. Spahic a Escudé spolu tvořili stoperskou dvojici ve třech ze čtyř přípravných soubojů. Vyjímkou byla Neapol, kde chtěl Marcelino ve středu obrany vidět Alexise, jenž odehrál slušný part. Spahic vlétl do zápasu trošku poblázněný a nakonec po vyloučení utkání ani nedohrál. I tak má ale Bosňan velké šance v základu zůstat.

V záloze bude pravá strana pochopitelně patřit Jesusi Navasovi a Trochowskiho z pozice tvořivého středopolaře asi také těžko někdo vystrnadí. Otazník číslo dvě ale zůstává nad tím, kdo mu bude krýt záda. Nejčastěji mu parťáka dělal Fazio, který ale necestoval do Neapole kvůli zranění. Salva ho zastoupil zdatně a později se na place objevil i Chilan Medel. U něj je potíž v tom, že se během léta prakticky nezastavil, k mužstvu se připojil teprve nedávno a Marcelino ho skoro neviděl v akci. Navíc si ještě odskočil k reprezentačnímu přáteláku, který se hrál ve čtvrtek.

Třetí neznámou v sestavě představuje levá záloha. Armenteros i Manu del Moral se na tomto místě ukazovali velice slušně a Perotti, byť mu chybí rozehranost, ukazuje svoji třídu. Útok přímo volá po tom, aby Negredo s Kanoutem hráli vedle sebe. Nicméně není vyloučeno, že v závislosti na soupeři může jednoho či druhého doprovázet Manu, nebo ve druhé půli může dostat nějaké zápasové minuty Luis Alberto. Jsou to jen malé nejasnosti. Základní sestava již prakticky vykrystalizovala.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace