Šestnáctiletý Lamine Yamal z Barcelony povolán do národního týmu

Lamine Yamal na tréninku španělské reprezentace

Vynikající výkony mladého křídla a odchovance Barcelony, Lamine Yamala, nejprve okouzlily trenéra Xaviho, nyní ve stejných stopách jde také reprezentační kouč Luis de la Fuente, který šestnáctiletého hráče povolal na reprezentační sraz a není vyloučeno, že ho v zápasech s Gruzií a Kyprem uvidíme debutovat v národním týmu.

Na skvělé výkony nového Messiho, jak je Yamalovi ve Španělsku přezdíváno, doplatil v Barceloně Ansu Fati. Toho mladý hráč přeskočil v hierarchii, když ho trenér Xavi začal nasazovat do ligových utkání, a dvacetiletý rodák z Guiney Bissau pochopil, že má dveře do základní sestavy Barcelony definitivně uzavřeny.

Lamine Yamal, jehož otec je Maročan a mohl si tedy vybírat mezi startem za jednu či druhou reprezentaci, před nedávnem dovršil šestnáct let, je tedy jedním z nejmladších hráčů, kteří se kdy objevili v reprezentačním dresu. Do A týmu se dostal i přes kontroverzní video, které se objevilo na sociálních sítích v tomto týdnu. Lamine Yamal je na něm zachycen, jak slaví v marocké šatně vyřazení Španělska na MS v Kataru.

Pokud se Lamine Yamal dostane na hřiště, bude zároveň nejmladším hráčem historie, který v dresu La Rojy debutoval a sebere rekord Gavimu. Svého klubového spoluhráče může pokořit také v případě, že by se zapsal v nejbližší době mezi úspěšné střelce. Z reprezentačního týmu naopak vypadl Jordi Alba, který v minulém týdnu oznámil ukončení kariéry po dvanácti letech a z La Rojy tak odešel poslední pamětník vítězného Eura 2012.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace