Setién měl namířeno jinam. Nabídka Barcelony ho překvapila

Quique Setién (© as.com)

Quique Setién promluvil v rozhovoru pro El Periódico nejen o tom, jak reagoval na zájem Barcelony.

"Čtyři dny před přesunem do Barcelony jsem měl v ruce letenku a namířeno jinam. Betis? Nebudu to teď říkat. Možná jednou. Vypadá to, jako by bylo psáno ve hvězdách, že mám být v Barceloně. Je toho opravdu hodně. Jednou vše řeknu, ale teď ještě není ta správná chvíle," uvedl 61letý kouč.

"Pravdou je, že mi hodně lidí říkalo, že mám na to, abych trénoval Barcelonu. Já se na té pozici neviděl. Proč mě chtějí? Co jsem udělal pro to, abych trénoval Barcelonu? Snažíte se situaci zanalyzovat a ptáte se sám sebe, jaký máte životopis. Podepsali mě kvůli mým fotbalovým myšlenkám. Kdyby mi například zítra zavolal Eibar, nemohl bych tam odvádět tak skvělou práci jako Mendilibar. Mám prostě jinou mentalitu."

Setién se rovněž vyjádřil o závislosti na Messim a spekulacím, že nemá s hráči dobrý vztah: "To se píše? O tom jsem nevěděl. Každý den si s hráči podám v šatně ruku, nálada je výtečná. Píše se hodně věcí, Říkám přátelům, ať mi nic neříkají a neposílají. Jde to mimo mě. Závislost na Messim? Je pravda, že někteří hráči příliš často hledají Messiho. Já bych to dělal také. Messi rozhodl 90 procent zápasů tohoto týmu. Vždy hráčům říkám, že když mají míč ti dobří, je větší šance, že to dopadne dobře. Proto ho hledají, tuší, že se něco stane. Taková závislost je normální. Jsem radši, když mu přihrávají. Dává mi to klid."

"Jako vše v životě, i výkony hráčů ovlivňuje nálada. Pokud má fotbalista sebevědomí, vše mu vychází. Když se nedaří, tak co se stane? Kromě těch, kteří mají silnou osobnost, se někteří začnou schovávat za soupeře a nechtějí míč. Není snadné takové chvíle překonat. Pořád mluvíme o lidech, kteří cítí a trpí. Nikdo nechce dělat něco špatně nebo chybovat. To platí ve fotbale i životě."

V posledních dnech se hodně řešilo chování Setiénova asistenta Edera Sarabii, jenž byl kamerami zachycen, jak kritizuje vlastní hráče. V zápase proti Valencii pak provokoval soupeře. I na to Setién zareagoval: "Je to důležité téma, které mi dělá velké starosti. Můžete být kritizován za špatná střídání nebo hru, ale ne kvůli chování. V tomto ohledu se musíme zlepšit. Není nám to jedno. Eder to vidí stejně. Omluvili jsme se. Eder je temperamentní a impulzivní kluk. Má mnoho skvělých vlastností, ale sám ví, že takové chování musí omezit, protože reprezentuje velký klub. Ale přijde mi ostudné, že se z takové věci udělá téma. Že média mají po celou dobu namířenu kameru na lavičku a sledují nás. To by mělo skončit. Nemůžete si krýt ústa rukou celý den, neměl by k tomu být důvod."

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace