Sevilla posiluje ofenzívu, přichází křídelník Corona

Novou posilou Sevilly se stal Jesus Corona

Mexický reprezentant Jesus Corona přestupuje do španělské Sevilly, klub tento přestup oznámil v pátek. Porto obdrží za hráče 3,5 milionů eur. Hráč podepsal se Sevillou tříletý kontrakt, který vyprší v roce 2025. Corona bude nosit dres s číslem 9.

Coronovi v Portu po sezoně končila smlouva. Hráč neměl zájem prodloužit, v létě se mohl stát volným hráčem. Proto se ho klub rozhodl zpeněžit, aby z jeho odchodu zinkasoval alespoň nějaký příjem. 

Mexičanovo angažmá v Portu bylo velmi úspěšné. Do portugalského týmu přestoupil v roce 2015 z nizozemského Twente. Během 7letého angažmá odehrál celkem 286 zápasů, vstřelil 31 gólů a připsal si 69 asistencí. S Portem vyhrál 2x ligu, 1x domácí pohár, 2x triumfoval také v portugalském Superpoháru.

Sevillský kouč Lopetegui si příchod tohoto hráče sám vyžádal. Trénoval ho už během svého angažmá v Portu, Corona si tak nebude muset zvykat na nový herní styl, což je pro něj velkou výhodou. Zápasový debut by si mohl odbýt v sobotním pohárovém utkání, na programu bude vyhrocené derby mezi Sevillou a Betisem.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace