Sevilla v ráži, zaútočí na TOP 3?

Ve šlágru 18. kola Sevilla zdolala madridské Atlético, hrdinou se stal křídelník Ocampos

Sevilla zažívá úspěšná fotbalová léta. V posledních dvou ligových ročnících obsadila 4. místo, v sezóně 2019/20 vyhrála i Evropskou ligu. Sevillskému celku se daří i v této sezóně. Po 17. kolech se nachází na 2. místě se ziskem 37 bodů a je jediným konkurentem Realu Madrid. Nabízí se tak jasná otázka: Může své umístění z předchozích ročníků vylepšit? Pojďme se podívat na 3 důvody, které můžou Sevillu nakopnout ke skvělému ligovému výsledku.

Kvalita kádru

Sevilla má kvalitní kádr, který má zároveň i dostatečnou šířku. V bráně je spolehlivý Bono. Španělský tým se může pyšnit nejlepší defenzívou La Ligy(jen 12 inkasovaných gólů), které šéfuje stoperská dvojice Carlos, Kounde(jeden z nejlepších obranných párů v Evropě). Tempo hry udává zkušený Delaney a Rakitic. Oba záložníci jsou zároveň vcelku produktivní, útočníkům poskytují výborný servis. 

Další vydařenou sezónu zažívá kreativní křídelník Ocampos(4 góly+1 asistence). O góly se stará produktivní En Nesyri (5. nejlepší střelec minulé sezóny). Ten je sice teď zraněný, jeho přínos však skvěle nahrazuje útočník Mir (6 gólů). Letní posila Sevilly se ukazuje ve skvělém světle. Základní jedenáctka Sevilly je ohromně silná. Kvalitní mužstvo kouče Lopeteguia skvěle naplňuje svůj potenciál, umístění v TOP 3 není nemožné.


Oslabená konkurence

Největší soupeři v boji o TOP 4? Podle papírových předpokladů by to měla být Barcelona či Atlético Madrid, ale není tomu tak. Kromě Realu Madrid a Sevilly se v TOP 4 ještě nachází Betis a Vallecano. Výsledky těchto celků jsou vysoko nad očekáváním. Dá se očekávat, že je brzy postihne pokles výkonnosti a začnou častěji ztrácet.


A co Atlético s Barcelonou? Madridský klub je aktuálně až na 5. místě, na Sevillu ztrácí 8 bodů. Ve včerejším vzájemném utkání navíc Sevilla zvítězila, bodové manko se tak ještě více zvětšilo. Barcelona je dokonce až 7.(10bodová ztráta na Sevillu). Španělský velkoklub je ve fázi generační obměny, na výkonnosti to má negativní dopad. Bude mít velký problém s umístěním do TOP 4. Je velmi pravděpodobné, že Sevillu v celkovém pořadí neohrozí.

Skvělá výkonnost, výborná forma proti TOP týmům

Ligový podzim je v podání Sevilly naprosto úchvatný. Zisk 37 bodů ze 17 zápasů, 3. nejlepší útok, bezkonkurenční obrana. Naprosto zasloužené 2. místo. Zatím prohrála jen 2x(Real Madrid, Granada). Se slabšími celky ztrácí minimálně (prohra s Granadou, či remízy s Roche nebo Mallorku jsou spíše výjimkou).

Ještě úchvatnější je jejich forma proti TOP týmům. S těžšími soupeři se v této sezoně utkala ve 4 případech (Real Sociedad, Real Madrid, Villarreal, Atlético Madrid). 3 výhry, 1 prohra.  To je výborná bilance. S Realem navíc sahala po bodu, přišla o něj až v závěru utkání. Cenný byl zejména víkendový skalp Atlética. Sevillu čeká další důležitý zápas již zítra, v dohravce se utká s Barcelonou. Pokud i tento duel zvládne, bude to pro ní famózní podzim. Zároveň by to byl skvělý vklad do zbytku sezóny.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace