Sevilla vs. Barcelona: Potvrdí domácí roli favorita?

Pokud Sevilla zvítězí, přiblíží se vedoucímu Realu na rozdíl 3 bodů

Na závěr roku jsou na programu dohrávky 4. kola. Tou nejatraktivnější bude souboj Sevilly s Barcelonou. Domácí jdou do tohoto střetnutí z pozice favorita. Vskutku neobvyklý jev. Jsou v lepší pozici, mají lepší výkonnost i větší kvalitu. Barcelona může jen překvapit. Sevilla hraje poměrně o hodně. V případě výhry se může přiblížit vedoucímu Realu Madrid na pouhé 3 body. Zvládne to?

Výsledky Sevilly v této sezoně? Nad očekávání. Španělský tým potvrzuje, že 4. místo z předchozího ročníku nebylo žádným dílem náhody. Na podobné umístění si může pomýšlet i nyní, možná to půjde ještě výš. Během 17 bodů získala 37 bodů a vyhřívá se na 2. místě. S 12 obdrženými brankami má nejlepší obranu v lize a také 3. nejlepší útok.

V lize prohrála pouze ve 2 případech (Real Madrid, Granada).  Hlavními tahouny jsou Rakitic, Ocampos či Kounde. Sevilla je v obrovském laufu, což potvrdila víkendovým triumfem nad Atléticem Madrid. Je favoritem tohoto duelu, musí se však vypořádat s velkým počtem absencí.

Absence: Acuna, Lamela, Montiel, Navas, Ocampos, Suso, En Nesyri (nejistý start)

Krize Barcelony v této sezoně pokračuje i nadále. Ani pod novým koučem Xavim se výkonnost týmu příliš nezlepšila, výsledky jsou stáje velmi kolísavé, 7. místo tak odpovídá současným kvalitám Barcelony. Po nadějných výhrách s Espanyolem a Villarealem se to vrátilo zase do starých kolejí. Následovala prohra s Betisem, ztráta s Osasunou a nepřesvědčivé vítězství s Elche.

Po herní stránce to opravdu není ideální. Xavi si však zaslouží kredit za to, že dává šanci mladíkům(Gavi, Nico, Ezzalzouli), kteří vůbec nehrají špatně, dřímá v nich zajímavý potenciál. Barcelona má ještě větší marodku než soupeř a proto opět nastoupí ve velmi oslabené sestavě. V tomto vzájemném střetu bude outsiderem, nemá co ztratit. Její triumf by byl nečekaným překvapením.

Absence: Braithwaite, Demir, Depay, Dest, Fati, Pedri, Roberto, Wague

Zajímavosti:

-Poslední ligová výhra nad Sevillou se datuje do října 2015(0 výher, 3 remízy, 8 proher)

-V této sezoně se Seville na domácím stadionu velmi daří. Z 8 zápasů ani jednou neprohrála, ztratila pouhé 2 body.

-Ve 3 z posledních 6 zápasů ztratila Barcelona body kvůli inkasování v závěrečné 15minutovce

-Svěřenci kouče Xaviho neprohráli ve 3 venkovních zápasech v řadě- Celkově to Barceloně na cizích hřištích příliš nejde. V této sezoně získala ze 7 zápasů pouhých 7 bodů (14. místo).

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace