Sevillská rivalita znovu vzbuzuje vášně

Marcelino (© marca.es)

Je to pouze několik týdnů, co byl matematicky potvrzen návrat Betisu do Primery, atmosféra mezi oběma celky už přesto začíná houstnout.

Městské derby mezi Sevillou a Betisem patří k ozdobám La Ligy, rivalita mezi červenobílými a zelenobílymi je velká, což potvrdila poslední slovní přestřelka.

Nový kouč Sevilly Marcelino García se rozpovídal v pořadu Pelotazo rádia Canal Sur: "Před několika lety jsem měl možnost jít trénovat Betis, ale odmítl jsem. Čas ukázal, že jsem se rozhodl správně." Na následný dotaz posluchačů, zda-li se může současný Betis Seville konkurovat, odpověděl, že ne.

"Nemám co dodat. Pouze jsem odpověděl na konkrétní dotaz. Opravdu si myslím, že za současných okolností není Betis týmem na úrovni Sevilly. Cíle Betisu jsou jiné. Není to o nedostatku respektu nebo snaze o nějakou štiplavost. Nechápu, proč je kolem toho takový poprask. Sám Pepe Mel nedávno řekl, že Betis nemůže koupit hráče, které kupuje Sevilla," vysvětloval později.

Reakce z tábora Verdiblancos na sebe nenechala dlouho čekat, postaral se o ní naštvaný viceprezident José Antonio Bosch: "Nevím, jestli Marcelino pobírá část platu i za opovrhování Betisem. Nestojí mi za to, abych se pouštěl do podobných diskusí. My máme od prvního dne jasné, že chceme, aby derby byly oslavou pro fanoušky. Každý ať to pojme, jak chce."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace